Θεσσαλονίκη: Διοργανώνουν «κορωνο-πάρτι» σε βίλες Airbnb

Θεσσαλονίκη: Διοργανώνουν «κορωνο-πάρτι» σε βίλες Airbnb Facebook Twitter
Pixabay
0

Αυξάνονται τα μυστικά πάρτι σπίτια και βίλες που μισθώνονται μέσω Airbnb, στη Θεσσαλονίκη, με τους ιδιοκτήτες να αγνοούν τις προθέσεις των ενοικιαστών. 

Συγκεκριμένα, παρότι στις 20 Αυγούστου η Airbnb ανακοίνωσε το τέλος των πάρτι στα ακίνητα που είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας της, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αψηφούν την απαγόρευση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των πάρτι κορωνοϊού «βρίσκεται εκ νέου σε έξαρση», καθώς μέσα σε λίγες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και βεβαιώσεις προστίμων σε διοργανωτές και συμμετέχοντες για παραβίαση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ανδρέας Χίου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, τα πάρτι πραγματοποιούνται κρυφά από τους ιδιοκτήτες καθώς, οι διοργανωτές μισθώνουν το ακίνητο λίγες ώρες πριν από την άφιξή τους στον χώρο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει καν η διαπροσωπική επαφή με τον διαχειριστή του ακινήτου και συνεπώς, να μην αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του πελάτη.

«Ξέρουμε ότι γίνονται πάρτι σε σπίτια και βίλες. Στις βίλες είναι διαφορετική η εικόνα καθώς από "πίσω" υπάρχουν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και όχι απλοί ιδιώτες. Ένας ιδιώτης δεν μπορεί να ξέρει ότι ο υποψήφιος πελάτης του σκοπεύει να κάνει πάρτι και σε πολλές περιπτώσεις το "booking" είναι στιγμιαίο», τόνισε ο κ. Χίου και πρόσθεσε πως  Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο πελάτης πάει στο σπίτι, παίρνει τα κλειδιά και δεν βλέπει τον διαχειριστή του ακινήτου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο τα πρόστιμα, που αγγίζουν έως και τις 5.000 ευρώ, μπορεί να βεβαιωθούν στους διαχειριστές των ακινήτων. Τα πάρτι διοργανώνονται οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα. «Συνήθως δεν διαλέγουν μέρα, δεν είναι όπως πριν από τον κορωνοϊό που το τριήμερο του Σαββατοκύριακου είχε την "τιμητική" του. Πλέον και σε καθημερινή βάση μπορεί κάποιος να κάνει κρυφά πάρτι σε Airbnb, αλλά είναι εύκολο να βγει στην επιφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ