Θεσσαλονίκη: 19 προσαγωγές μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην κατάληψη «Libertatia»

Θεσσαλονίκη: 19 προσαγωγές μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην κατάληψη «Libertatia» Facebook Twitter
Φωτ. από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ κατάληψη «Libertatia» / thestival.gr
0

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στον χώρο της κατάληψης «Libertatia» στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου 100 άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, μπήκαν το βράδυ της Τρίτης στο διατηρητέο κτίριο όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia», στη Λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη. 

Λίγες ώρες αργότερα γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στην κατάληψη και προχώρησαν σε 19 προσαγωγές. Σημειώνεται πως το διατηρητέο κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018, και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Η αστυνομία κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης αυτών των ατόμων, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις. Η προηγούμενη επιχείρηση έγινε στο τέλος του προηγούμενου μήνα και οδήγησε στη σύλληψη 11 ατόμων.

Με πληροφορίες από thestival.gr / EΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΗΓΑΔΙ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΔΥΤΗ

Ελλάδα / Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Τι είναι το «το φαινόμενο της ρουφήχτρας» που συνάντησαν οι δύτες στο «Πηγάδι του Διαβόλου»

Φορώντας ειδικό εξοπλισμό, επτά εκπαιδευμένοι σπηλαιοδύτες βούτηξαν πάνω στο «Πηγάδι του Διαβόλου, για να ανασύρουν τη σορό του 34χρονου δύτη
THE LIFO TEAM