Θεσσαλονίκη: 12μηνη φυλάκιση σε ιδιοκτήτη καφέ - Για παραβίαση των μέτρων του κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: 12μηνη φυλάκιση σε ιδιοκτήτη καφέ - Για παραβίαση των μέτρων του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Σε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για 57χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, όταν σε αστυνομικό έλεγχο «εντοπίστηκαν δυο πελάτες στο εσωτερικό του μαγαζιού», όπως ανέφερε αστυνομικός, καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα. Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι επρόκειτο για φίλους του και ότι το κατάστημα ήταν κλειστό. Το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που δίκασε την υπόθεση με την αυτόφωρη διαδικασία δεν δέχθηκε, ωστόσο, τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο.

Αυτή ήταν η πρώτη καταδίκη δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για υπόθεση παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Είχαν προηγηθεί τέσσερις αθωωτικές αποφάσεις (για μία εξ αυτών ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα), ενώ για τις περισσότερες ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στο μεταξύ, ένας 65χρονος παραγωγός συνελήφθη σε λαϊκή αγορά των Πεύκων Θεσσαλονίκης για παραβίαση των ίδιων μέτρων προστασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΜΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αθώοι υπάλληλοι κλαμπ που επέτρεψαν την είσοδο σε ανήλικους - Επέδειξαν πλαστές ταυτότητες

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αθώοι υπάλληλοι κλαμπ που επέτρεψαν την είσοδο σε ανήλικους - Επέδειξαν πλαστές ταυτότητες

Όπως αποδείχθηκε, τα παιδιά είχαν παραποιήσει τις ταυτότητές τους για να τους επιτραπεί η είσοδος στο κέντρο - Ο ένας από τους τρεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω μέθης
LIFO NEWSROOM