Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

 

Μιλώντας κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για την προσωπική τους προστασία και για τη θωράκιση τους για την επιστροφή στο σχολείο και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

 

Όπως εξήγησε, σημαντικός λόγος είναι και η μείωση της διασποράς του ιού για να προστατευθούν ευάλωτα άτομα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

 

Αναφορικά με τις εγκύους σε συνδυασμό με την επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα», τόνισε εκ νέου τη σημασία του εμβολιασμού και σε αυτή την κατηγορία, υπενθυμίζοντας ότι συνολικά έχουν νοσηλευθεί 20 έγκυες σε ΜΕΘ και 2 δυστυχώς έχουν καταλήξει.

 

Αναφερόμενη σε μελέτες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολιασμού κατά την κύηση, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι ο εμβολιασμός και στην πρόωρη φάση της κύησης είναι εξίσου ασφαλής.