Aν θέλαμε μπορούσαμε να μπούμε και μέσα στη Βουλή, λένε οι αντιεξιουσιαστές που μπήκαν στο περιστύλιο

Aν θέλαμε μπορούσαμε να μπούμε και μέσα στη Βουλή, λένε οι αντιεξιουσιαστές που μπήκαν στο περιστύλιο Facebook Twitter
Konstantinos Ntantamis / SOOC
3

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι αντιεξουσιαστές που την Τετάρτη το πρωί μπήκαν στο περιστύλιο της Βουλής με πανό και προκάλεσαν πολιτική θύελλα και αντιδράσεις.

Η ομάδα Ρουβίκωνας σημειώνει στην ανακοίνωση πως αν οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία επιθυμούσαν, μπορούσαν και θα έμπαιναν και εντός της Βουλής.

Παράλληλα εκφράζουν για ακόμη μια φορά τα αιτήματα τους και την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στις φυλακές κάνοντας ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο προκαλούν να απαντήσει αν είναι "καθεστώς χειρότερο κι από τη κυβέρνηση Σαμαρά, ή διαχειριστές που δεν έχουν πρόσβαση σε κρίσιμους τομείς ασκούμενων πολιτικών και παρακολουθούν το αστυνομικό και δικαστικό σώμα να οργιάζει όπως κάνει το τελευταίο δίμηνο;"

 

Η ομάδα Ρουβικώνας τονίζει πως για αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει όλη την πολίτικη ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας και προειδοποιεί πως τότε οι εισβολές θα είναι κανονικές.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας

Αλληλεγγύη Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις Κρατική καταστολή - Κοινωνικός έλεγχος Πολιτικοί κρατούμενοι
Ανακοίνωση της Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας για την παρεμβαση στην βουλή και την απεργία πείνας

Από τις 2/3 πραγματοποιείται απεργία πείνας πολιτικών κρατούμενων με τα εξής αιτήματα

  • Κατάργηση ειδικής «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187 και 187Α).
  • Κατάργηση ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
  • Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
  • Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικό μέσο.
  • Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, που παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος.
  • Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της ΣΠΦ.

Μερικές επισημάνσεις:

Η κατάσταση της υγείας των περισσότερων απεργών πεινάς είναι πλέον οριακή. Τα ιατρικά ανακοινωθέντα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους, δεν αφήνουν χώρο για παρερμηνείες . Είμαστε στο παρά πέντε. Ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (μετά τον Bobby Sands) είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που μας πλησιάζει απειλητικά. Ήδη ο Μιχάλης Νικολόπουλος παρολίγον να υποστεί τρεις φορές καρδιακή ανακοπή.

Στο ερώτημα που επίμονα μπαίνει από στελέχη της αντιπολίτευσης μετά τις κινήσεις αλληλεγγύης "υπάρχει κράτος;" απαντάμε: Ναι υπάρχει και μέσα στις φυλακές του αυτοκτονούν κρατούμενοι. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του στοιβάζονται σαν τα ζώα οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες. Το δικαστικό του σώμα προφυλακίζει μανάδες και γυναίκες πολίτικων κρατούμενων, εξοντώνει στα κελιά του επί σειρά ετών κρατούμενους με σοβαρές αναπηρίες, διώκει με τρομονόμους κάτοικους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τον τόπο τους, συνεχίζει τις φοροεπιδρομές στα λαϊκά στρώματα, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες απολαμβάνουν ακόμη φορολογική ασυλία. Παράλληλα δίνει και κατιτίς από τον κρατικό κορβανά για να παρελάσουν τα άρματα και τα αεροπλάνα υπό τους ήχους παραδοσιακών ασμάτων.

Οπότε μην ανησυχείτε κύριοι, υπάρχει κράτος και κάνει καλά τη δουλειά του.

Σχεδόν σαράντα χρόνια τώρα πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργίες πείνας πότε με κυβερνήσεις ΝΔ πότε με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ανέκαθεν τα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτυσσόταν στόχευαν τους εκάστοτε διαχειριστές που υπήρχαν στη κυβερνητική εξουσία όταν λάμβανε χώρα μια απεργία πείνας. Δηλαδή τώρα με "αριστερή κυβέρνηση" θα πρέπει το κίνημα αλληλεγγύης να σταματήσει τον αγώνα και να αναθέσει τη λύση στους "αριστερούς διαχειριστές"; Τώρα θα πρέπει να "εμπιστευτούμε" την κυβέρνηση και να παρακολουθούμε; Και ποια αιτήματα είναι αυτά που υποτίθεται θα ικανοποιηθούν; Τα δυο από τα έξι και μάλιστα με τροποποιήσεις οι οποίες αφήνουν ερωτηματικά για το αν αποφέρουν τελικά το προσδοκώμενο αποτέλεσμα;

Υπάρχει η η κριτική ότι τώρα, με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πράγματα που με άλλες κυβερνήσεις δεν γίνονταν, με το επιχείρημα ότι απολαμβάνουμε μιας ιδιότυπης "ανοχής" από τη σημερινή πολιτική εξουσία.


Απαντάμε: Το 2008 με τις γενικευμένες συγκρούσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα, ποιανών την ανοχή απολαμβάναμε; Μήπως των υπουργών της δεξιάς; Όταν κρατήθηκε όμηρος ο Βενιζέλος στο πολυτεχνείο με κυβέρνηση ΝΔ τι είδους πολιτικό κενό εκμεταλλευτήκαμε; Όταν πηγαίναμε στα σπίτια, του τότε πρωθυπουργού Σημίτη και πρόσφατα στου Σαμαρά υπήρχε και τότε "κατειλημμένο κράτος" και "ξέφραγο αμπέλι";


Το 1991 με τις γενικευμένες συγκρούσεις μας έκλεινε το μάτι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη;

Τελικά ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι. Ενα καθεστώς χειρότερο κι από τη κυβέρνηση Σαμαρά, ή διαχειριστές που δεν έχουν πρόσβαση σε κρίσιμους τομείς ασκούμενων πολιτικών και παρακολουθούν το αστυνομικό και δικαστικό σώμα να οργιάζει όπως κάνει το τελευταίο δίμηνο; Για εμάς πάντως φέρουν σε απόλυτο βαθμό την πολίτικη ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας. Αν φτάσουμε στα χειρότερα, να ξέρουν όλοι ότι τότε μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν και κανονικές εισβολές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

ΥΓ1: Την πόρτα της βουλής την έκλεισαν μετά την άφιξη μας. Αν θέλαμε μπαίναμε, αλλά η απόφαση μας ήταν να μείνουμε με το πανό στο περιστύλιο.

ΥΓ2: Γραμμάτια ξεπληρώνουν αυτοί που άφησαν ελεύθερο τον Παπακωνταντίνου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Το εχω ξαναγραψει:τα αιτηματα τους τουλαχιστον γελοια και επικινδυνα:-Οσον αφορα την καταργηση των φυλακων τυπου Γ,ξαναλεω οτι υπαρχουν στις περισσοτερες χωρες της Ευρωπης και ειναι ενα μετρο ωστε οι πιο επικινδυνοι κρατουμενοι(τρομοκρατια,βαναυσα και επικινδυνα κακουργηματα)να κρατουνται με περισσοτερη φυλαξη για να μην επαναληφθουν γνωστες αποδρασεις.-Η καταργηση της ειδικης αντιτρομοκρατικης νομοθεσιας στο ΠΚ,ειναι πραγματικα για γελια σε μια εννομη πολιτεια.-Το ιδιο και οι λεγομενοι ειδικοι κατασταλτικοι νομοι.Στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες,και οχι μονο,ισχυουν πολυ χειροτερες νομοθεσεις στο θεμα.Αν αυτοι θελουν να παραγουν βια και να μην τιμωρουνται γι αυτο,να πανε στην Ουγκαντα.-Για την αμεση απελευθερωση τρομοκρατων,επισης θα μιλησω για μιας παγκοσμιως πρωτοτυπιας γελοια κι επικινδυνη θεση.Ας απαιτησουν να μεταφερθει,πχ,σε αγροτικες φυλακες λογω υγειας,οχι ομως και ελευθερος.Και τον Ξηρο ''βλακοφατσα'' τον ονομαζαν αλλα ετοιμαζε την μεγαλυτερη αποδραση στον Κορυδαλλο...-Οι απεργοι πεινας,θα πρεπει να ξερουν αυτοι οι επιλεκτικα αλλυλεγγυοι,οτι δεν σιτιζονται με δικη τους επιλογη και τα αιτηματα τους δεν εχουν να κανουν με βλετιωση συνθηκων διαβιωσης πρωτιστως αλλα με απελευθερωσεις και αλλα ομορφα.Μην κοροιδευομαστε.-Για τα περιστατικα με το 2008,τις επιθεσεις κατω πολιτικων κτλπ,αναρωτιεμαι κατα ποσο ενας ανθρωπος μπορει να ειναι υπερηφανος παραγοντας βια...(μονο αυτο)-Τελος,οσο για τα ερωτηματα τους για τον συριζα,εκει ειναι που ολοι αυτοι επαθαν ηλεκτροσοκ.Για λογους ψηφοθηριας-καπου και ιδεολογιας-ο συριζα τοσα χρονια υποστηριζε ολους αυτους και τα αιτηματα τους.Τωρα,αν και πραγματωνει λανθασμενα καποια απο αυτα,αναγκαζεται να κανει στροφη προς τον ρεαλισμο,την λογικη και την εννομη ταξη.Αυτονοητο;Για τους γελοιους της κυβερνησης συριζα ειναι ακομα υπο συζητηση...Μπορουν να γραφουν σελιδες ολοκληρες με την καταρριψη των επιχειρηματων των λεγομενων ''αναρχικων''.Καποτε ηλεκτριζεσε διαβαζοντας τοσο παραλογισμο,γελοιοτητα και ανομια αλλα τις περισσοτερες φορες πια δεν ασχολεισαι διοτι γνωριζεις οτι αυτη ειναι η νεοελληνικη κωμικοτραγωδια...
Διαπιστώσεις - Προβληματισμοί - σε σχέση με την ανακοίνωσή τους.1. Αλληλεγγύη σ΄όλους τους δικούς τους ... για τη Βίκυ Σταμάτη δεν προβλέπεται αλληλεγγύη ?2. Προκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν είναι "...καθεστώς χειρότερο κι από τη κυβέρνηση Σαμαρά..." Μάλλον αυτό είναι το ζητούμενο να ξεμπροστιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν μια απο τα ίδια. Το σχολίασα και εχθές σε παρόμοιο post ότι δοκιμάζουν τις αντοχές τις κυβέρνησης και κλιμακώνουν τις προκλήσεις-παραστάσεις που δίνουν εδώ και εκεί, το λένε και οι ίδιοι στην ανακοίνωση για να γίνει πιο κατανοητό "... δηλαδή τώρα με "αριστερή κυβέρνηση" θα πρέπει το κίνημα αλληλεγγύης να σταματήσει τον αγώνα και να αναθέσει τη λύση στους αριστερούς διαχειριστές;"3. Παρ΄ολίγον καρδιακή ανακοπή - δεν έχω ξανακούσει.. ομολογώ. 4. Το 1991 με τις γενικευμένες συγκρούσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν και αυτοί μέσα? Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν τα συνδικάτα (θυμάστε κάτι συνδικαλιστές σαν τον Κολλά που προπηλάκιζαν τους οδηγούς των λεωφορείων, τους κατέβαζαν από τα λεωφορεία και τους έγδυναν στη μέση του δρόμου. 5. Να θυμίσουμε την ομηρία Βενιζέλου το 2005 σε ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ όπως καταγράφηκε από τα ρεπορτάζ. " Ομάδα περίπου 30-40 ατόμων επιτέθηκαν εναντίον της προσωπικής φρουράς των βουλευτών, όταν αντελήφθησαν ότι επρόκειτο για ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Όπως υποστηρίζουν κινήθηκαν εναντίον τους για να τους αφοπλίσουν!! Οι νεαροί προξένησαν φθορές στα αυτοκίνητα του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρίστου Βερελή με καρέκλες, ξύλα και πέτρες και χτύπησαν τους αστυνομικούς που συνόδευαν τους δύο υπουργούς." Νομίζω τα είπαν όλα σήμερα και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να καταλάβει τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις "αθώες" κινήσεις αλληλεγγύης τους.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ