Θάνος Σαμαράς: «Χάκερς έκλεψαν τους κωδικούς του, μπήκαν στα social του, τον μπλόκαραν και τον χρέωσαν»

Θάνος Σαμαράς: «Χάκερς έκλεψαν τους κωδικούς του, μπήκαν στα social του, τον μπλόκαραν και τον χρέωσαν» Facebook Twitter
0

Θύμα απατεώνων στο Διαδίκτυο έπεσε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Θάνος Σαμαράς. 

Όπως περιγράφει στη LiFO, όταν ξύπνησε το πρωί Δευτέρας 22 Νοεμβρίου, είχε οχτώ ειδοποιήσεις στο email του από το Facebook, πως είχαν ανέβει ισάριθμα βίντεο στο προσωπικό του προφίλ, χωρίς ο ίδιος να έχει αναρτήσει κάτι. «Και τα 8 βίντεο είχαν ανέβει μέσα σε ένα λεπτό, στις 05:04 ξημερώματα. Στις 05:05 το Facebook είχε ήδη στείλει μια email ειδοποίηση πως το προφίλ μου ήταν suspended», αναφέρει ο κ. Σαμαράς. 

Ο συνδεδεμένος με το Facebook λογαριασμός του στο instagram είχε και αυτός, ταυτόχρονα μπλοκαριστεί.

Το πρωί της επόμενης μέρας, βρήκε δύο ειδοποιήσεις στο email για δύο πληρωμές μέσω PayPal, ύψους 200 ευρώ η κάθε μια, για αγορά διαφημίσεων μέσω του ad account της επαγγελματικής του σελίδας στο Facebook. Όπως καταγγέλλει ο σκηνοθέτης, τηλεφώνησε στο Paypal στην Αμερική και μπλόκαρε την υπηρεσία, αλλά οι άγνωστοι συνέχισαν τις αγορές και τώρα χρωστά στο Facebook άλλα 200 ευρώ.

«Το Paypal μου λεεί πως οι πληρωμές ήταν authorised αφού υπήρχε billing agreement στο FB ad account μου, όπότε δεν θα κάνουν refund», σημειώνει. «Το 2-step verification δεν λειτουργεί για μένα, κάθε φορά που ζητάω κωδικό, λεεί πως έχω ζητήσει ήδη πολλούς και να περιμένω 24 ώρες, αλλά 24 ώρες μετά, λέει πάλι το ίδιο.»

Ο ηθοποιός υποθέτει πως μέσω phishing, χάκερς του απέσπασαν το όνομα χρήστη και τον κωδικό, και ανέβασαν πορνογραφικό υλικό ώστε να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στον λογαριασμό του, όσο εκείνοι χρησιμοποιούσαν το ad account του. 

«Το Facebook δεν ανταποκρίνεται στα πολλαπλά emails που έχω στείλει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν μπορεί να βοηθήσει. Πρέπει να κάνω μήνυση με δικηγόρο και δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει όλο αυτό», καταλήγει ο σκηνοθέτης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Ελλάδα / Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού
NEWSROOM