Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια: Διευκρινίσεις του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το κλείσιμο των πυλών

Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια: Διευκρινίσεις του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το κλείσιμο των πυλών Facebook Twitter
Alexandros Michaildis / SOOC
1

Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Νοεμβρίου, θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ.


Από αύριο, οι μετακινήσεις στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card) και εισιτήρια (ATH.ENA Ticket), αφού το χάρτινο εισιτήριο αποτελεί παρελθόν.


Μάλιστα, για την εξοικείωση του επιβατικού κοινού, ο Οργανισμός ανακοίνωσε νέα εκπτωτικά προϊόντα, όπως στα 10+1 εισιτήρια, η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ και στο 5πλό εισιτήριο η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,3 ευρώ, ενώ εισάγεται ένα νέο 2πλό εισιτήριο (μετ' επιστροφής), με τιμή ανά εισιτήριο 1,35 ευρώ.


Σχετικά με την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:


-Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας, ο κάτοχός της μπορεί να τη δηλώνει, το συντομότερο δυνατόν, σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της, με την υπολειπόμενη αξία.

-Η διαδικασία του φακέλου συνεχίζεται εύρυθμα και διεξάγεται υπό συγκεκριμένες ασφαλείς προϋποθέσεις.

-Υφίστανται συγκεκριμένες διαδικασίες αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.

-Το λογισμικό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είναι εγκατεστημένο, τόσο κεντρικά, όσο και στον εξοπλισμό πεδίου, λειτουργεί με συνέπεια.

-Ο υπολειπόμενος χρόνος ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου των 90 λεπτών φαίνεται, τόσο στα επικυρωτικά μηχανήματα, όσα και στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

-Δημιουργείται δίκτυο πώλησης εισιτηρίων σε περίπτερα και άλλα επιλεγμένα σημεία. Ο Οργανισμός εκτιμά ότι το δίκτυο θα επεκταθεί, με ταχύ ρυθμό, σε 600 σημεία.

-Αποτελεί πρωταρχική και ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια των μετακινήσεων και των επιβατών. Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει, στην ανακοίνωσή του, ότι η είσοδος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποτελεί τη σπουδαιότερη θετική εξέλιξη, τόσο για τους επιβάτες, όσο και τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Οι έχοντες και κατέχοντες το παλαιό παραδοσιακό μακρόστενο εισιτήριο παρακαλείσθε όπως προσέλθετε ΜΟΝΟ στον Σταθμό ΟΜΟΝΟΙΑ για την:α. αντικατάστασή του?β. επιστροφή χρημάτων?γ. επιχειρηματολογική ακροαματική διαδικασία για τη λήψη οριστικής απόφασης αναφορικά με το μέλλον σας ή/και το μέλλον του εισιτηρίου?δ. κανένα από τα ανωτέρω?(περιμένω να τα ζήσω)Δεν είναι απίθανο το ότι από όποιο σημείο του λεκανοπεδίου κι αν έρχεσαι, ΜΟΝΟ για την Ομόνοια έχει αξία το "παλιό" εισιτήριο? Εκείνο που μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη έκανες χρήση? Στο Σύνταγμα ας πούμε,έχει το δικαίωμα ο υπάλληλος να σου πει "τι είναι αυτό"!Τι του απαντάς, μου λες?

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ