Τα Ellinika Hoaxes για τα δήθεν «θαύματα» στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού

Άγιοι Ισίδωροι Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Με περιπτώσεις «θαυμάτων» στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού ασχολήθηκε έρευνα των ελληνικών Hoaxes.

Κατά καιρούς, ο ναός των Αγίων Ισιδώρων έρχεται στο προσκήνιο εξαιτίας των «θαυμάτων» που σημειώνονται εκεί και τις ουρές πιστών που σχηματίζουν ουρές για να δουν τα όσα διαδραματίζονται από τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη.

Η πρώτη έρευνα των Ελληνικών Hoaxes έγινε τον Ιούνιο του 2018, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα περί δήθεν «θαυμάτων» στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, Λαγκαδά. Τότε, στον ναό είχε φτάσει ο «θαυματουργός» Τίμιος Σταυρός από τους Αγίους Ισιδώρους του Λυκαβηττού.

Η έρευνα είχε εντοπίσει ένα άτομο που ισχυριζόταν ότι ήταν ανάπηρο και θεραπεύτηκε. Κάτοικοι της περιοχής είχαν αναφέρει ότι τον είχαν δει να περπατά κανονικά πριν το υποτιθέμενο «θαύμα», με τον ίδιο εν τέλει να το παραδέχεται.

«Στην αρχή επέμενε ότι δεν περπατούσε χωρίς πατερίτσες και έγινε καλά “από θαύμα”, από τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη. Όταν όμως του είπαμε ότι τον έχουν δει αρκετοί κάτοικοι της περιοχής να περπατάει κανονικά πριν το “θαύμα”, τότε παραδέχτηκε ότι: “Χωρίς πατερίτσες περπατούσα το πολύ μια ώρα», σημειώνουν τα ελληνικά Hoaxes.

Τον Απρίλιο του 2022, εντόπισαν ένα ακόμη «θαύμα», όπου αποδείχθηκε ότι ένας άνδρας με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είδε καμία βελτίωση μετά το άγγιγμα του «θαυματουργού σταυρού» του Λουπασάκη. Μιλώντας στα ελληνικά Hoaxes σχετικά με το «θαύμα» ο άνδρας είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι αποθεραπεύθηκα. Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν εξαφανίστηκε. Αυτή είναι η αλήθεια».

Βίντεο που παρουσιάζουν «θαύματα» αναρτώνται στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας likes και σχόλια. Ένα τέτοιο βίντεο δείχνει έναν άνδρα που κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο να σηκώνεται μετά την «ευλογία» από τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων.

Όπως αναφέρουν τα ελληνικά hoaxes, «όλα αυτά τα χρόνια έχει ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ήρθε γκρουπ 53 ατόμων και θεραπεύτηκαν οι 50. Γιατί οι 3 δεν είχαν τίποτα».

Βλέποντας τέτοιου είδους βίντεο, ένας άνδρας έσπευσε στον ναό του Λυκαβηττού, από τις 2 τα ξημερώματα, ανήμερα του Σταυρού, όπως είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Τα Ελληνικά Hoaxes, σήμερα, έδωσαν στη δημοσιότητα το τελικό πόρισμα του ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Όπως σημειώνει, «η ανάκριση διήρκεσε τρία χρόνια –ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2017 με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου Β’ και ανατέθηκε στον τότε Γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, νυν Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο».

Τα Ellinika Hoaxes για τα «θαύματα» Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ