Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώνει τη ΔΙΣ για τα δήθεν «θαύματα»

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώνει τη ΔΙΣ για τα «θαύματα» Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Για την υπόθεση δήθεν «θαυμάτων» στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού θα ενημερώσει τη Διαρκή Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αναφέρει: «Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις».

Η υπόθεση «θαυμάτων» στον ναό των Αγίων Ισιδώρων ανέκυψε τον περασμένο Ιούνιο και πιστοί άρχισαν να προσέρχονται στον ναό, σχηματίζοντας ουρές.

Εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς τους αφύπνιζε για ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας.

Βέλη από τον Μητροπολίτης Αργολίδος κατά τον Ι.Ν. των Αγίων Ισιδώρων

Τότε, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε για τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό που «τάζουν» θαύματα, κάνοντας λόγο για «απάτη ολκής». Όπως είπε, δε, έχουν γίνει καταγγελίες αλλά μπήκαν στο συρτάρι με άνωθεν εντολή.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, είχε καταγγείλει ότι οι Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού αποτελούν μεγάλη πληγή για την Εκκλησία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα».

Όπως είχε υποστηρίξει, ότι ακόμα αν και έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις, οι οποίες είναι όλες καταπέλτης, μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα. 

«Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω γιατί είμαι αγανακτισμένος. Εδώ υπάρχει και ποινική διάσταση που θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί για εμένα δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όταν λέει κάτι η εκκλησία και έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτεία για κάποιο θέμα αμέσως όλοι αντιδρούν. Γιατί όμως η πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και απειλούν χωρίς να θέλω να πω ονόματα», σημείωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ