Συστήνεται ξανά το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας

Συστήνεται ξανά το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας Facebook Twitter
0

Το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας συγκροτείται ξανά, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για το 13μελές όργανο, που έχει συμβουλευτικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες, στον σχεδιασμό και την άσκηση της πολιτικής που αφορά τις αναδοχές και τις υιοθεσίες. Στο Εθνικό Συμβούλιο περιλαμβάνονται τρεις εμπειρογνώμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητα, με εξειδίκευση στο αστικό δίκαιο και την ψυχιατρική, καθώς και κοινωνικός σύμβουλος σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πρόθεση είναι να ενταχθούν και τα ασυνόδευτα ανήλικα στο σύστημα αναδοχών και για αυτό υπάρχει η πρόβλεψη να εκπροσωπείται στο Εθνικό Συμβούλιο η αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας καθώς και η νέα αρμόδια Διεύθυνση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας δεν θεωρήθηκε σκόπιμο από την πλευρά του υπουργείου να ενταχθούν εκπρόσωποι φορέων παιδικής προστασίας, οι οποίοι μπορούν, ωστόσο, να καλούνται σε ακρόαση κατά περίπτωση. Η απόφαση για μη εκπροσώπηση ιδιωτικών φορέων που λειτουργούν μονάδες, στις οποίες διαμένουν παιδιά προς αναδοχή και υιοθεσία, υπαγορεύεται από την ανάγκη το ΕΣΑνΥ να επιτελεί το έργο του, ανεξάρτητα από επιμέρους ιδιωτικά συμφέροντα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ρόλος τακτικού μέλους, χωρίς δικαίωμα ψήφου, προβλέπεται από το νόμο για τη βοηθό Συνήγορο του Πολίτη του Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού, ενώ, κατόπιν επικοινωνίας με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η UNICEF θα εκπροσωπείται, μέσω ανεξάρτητου παρατηρητή, επίσης, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM