Στην περίπτωση που η Αττική «μπει στο κόκκινο» όπως εισηγήθηκε η υποεπιτροπή λοιμωξιολόγων, τότε αυτό μπορεί να μεταθέσει την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα.

 

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5π.μ της επόμενης ημέρας (προς το παρόν η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9μμ). 

 

Παράλληλα, στην περίπτωση που η περιφέρεια Αττικής, εκτός των νησιών του Αργοσαρωνικού, μπει στο «κόκκινο», στο λιανεμπόριο θα επανέλθει η μέθοδος του click away.

 

Επισήμανε πως δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα στην Αττική, κάτι που θέλουν να προλάβουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση. Γι' αυτό συζητούν από τώρα πιο σκληρά μέτρα.

 

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η αύξηση των νοσηλειών και των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%, είναι οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς.

 

Σχολιάζοντας το άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων, σημείωσε πως προτείνεται το άνοιγμα μόνο της Γ' Λυκείου, παρόλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

Ο κ. Σύψας δήλωσε πως σήμερα η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για τις «κόκκινες» περιοχές. Μετά την εισήγησή τους αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

 

 

 

 

Με πληροφορίες του OpenTV

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr