Ο Νίκος Σύψας παραδέχθηκε ότι προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «πυρκαγιά που δεν σβήνει» την κατάσταση στην Ξάνθη.

 

Αρχικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας χαρακτήρισε «πολύ καλά νέα» για τον τουρισμό το γεγονός ότι από τα 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, μόνο τα επτά αφορούσαν ταξιδιώτες. «Το πρόβλημα είναι δυστυχώς η Βόρεια Ελλάδα, η Ξάνθη που έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε, αλλά και άλλα σημεία της βόρειας Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

 

«Εκεί πέρα φαίνεται ότι υπάρχουν μετακινήσεις ανθρώπων που εργάζονται στο εξωτερικό, στη Γερμανία και πηγαινοέρχονται στη Θράκη. Μια υπόθεση επίσης είναι ότι εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων που πηγαινοέρχονται στη Ελλάδα ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά», συμπλήρωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ο τουρισμός δεν είναι το πρόβλημα, καθώς είναι «απόλυτα ελεγχόμενος».

 

Ο Νίκος Σύψας παραδέχθηκε ότι προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι αυτά συνδέονται με την κατάσταση στις γειτονικές χώρες.

 

 

«Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι αριθμοί σχετίζονται με την κατάσταση στα βόρεια σύνορά μας. Ξέρουμε ότι στην Αλβανία, στη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία έχουμε μία έξαρση της επιδημίας. Το πιθανότερο είναι ότι προέρχονται από εκεί, έχουν κάποια σχέση με τα βόρεια σύνορά μας», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε «Ασφαλώς προκαλούν ανησυχία, είναι κάτι το οποίο ελέγχεται κάθε μέρα και όπου χρειάζονται λαμβάνονται μέτρα, όπως έγινε στη Θράκη».

 

 

Σε ερώτηση για το γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν κρούσματα στον Εχίνο, παρά την καραντίνα, ο κ. Σύψας εξήγησε: «Όταν γίνει διασπορά του ιού στην κοινότητα, μετά είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουμε το φαινόμενο. Το σημαντικό είναι να μη γίνει διασπορά, δηλαδή να μην υπάρξουν συνωστισμοί. Από τη στιγμή που θα γίνει, παρά τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουμε να έχουμε κρούσματα».