Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο «χάρτης» των 28 νέων κρουσμάτων

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο «χάρτης» των 28 νέων κρουσμάτων Facebook Twitter
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο χάρτης των 28 νέων κρουσμάτων (Eurokinissi)
0

Τη γεωγραφική διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα αποτυπώνει ο «χάρτης» των 28 νέων κρουσμάτων, που εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα 28 νέα κρούσματα στη χώρα εντοπίστηκαν με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Αναλυτικά, τα 10 κρούσματα προέρχονται από την Ξάνθη, τα 2 από την Καστοριά, τα 2 από τη Ροδόπη, τα 3 από τη Δράμα, το 1 από την Κοζάνη, τα 2 από τη Λάρισα, το 1 από την Αττική.

Τα υπόλοιπα 7 κρούσματα είναι εισαγόμενα. Από αυτά 2 εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα και 1 στην Κάρπαθο (ταξιδιώτης από ΗΠΑ).

Τα υπόλοιπα 4 εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο «χάρτης» των 28 νέων κρουσμάτων Facebook Twitter

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.458, εκ των οποίων το 55 % άνδρες.

Τα 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM