Σύψας: Το καλοκαίρι του 2022 θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό

Σύψας: Το καλοκαίρι του 2022 θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το χειμώνα ο κορωνοϊός θα επανέλθει σύμφωνα με τις προβλέψεις του καθηγητής Παθολογίας –Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Νικόλαου Σύψα.

Ο καθηγητής εκτιμά δε, ότι θα απαλλαγούμε οριστικά από τον κορωνοϊό το καλοκαίρι του 2022.

«Το καλοκαίρι του ’22 πρώτα ο Θεός θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Ενδεχομένως θα εξαφανιστεί εντελώς -το καλό σενάριο, ή θα επανέλθει σαν μια μικρή εποχική λοίμωξη όπως κάθε χρόνο η γρίπη» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι για να τελειώσει οριστικά η πανδημία πρέπει να τελειώσει σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι «αν στην Ευρώπη έχουμε ελάχιστα κρούσματα και στην Ινδία βράζει η πανδημία, τότε πιθανότατα η πανδημία θα γυρίσει από την Ινδία στην Ευρώπη με μεταλλάξεις».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία του ιού στη χώρα εκτιμά ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου αναμένεται η σταδιακή αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Τότε ενδεχομένως, θα αποσυμπιεστεί το Σύστημα Υγείας και αυτό θα επιτρέψει τη χώρα να προχωρήσει σε μια «καλύτερη κανονικότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ειδικά για τους εμβολιασμούς, προειδοποίησε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός, γιατί το καλοκαίρι που τα κρούσματα θα πέφτουν μπορεί πολλοί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν.

Ανέφερε επίσης ότι στα άτομα ηλικίας άνω των 65, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο χαμηλά «και γι’ αυτό διασωληνώνουμε ακόμη τέτοιους ανθρώπους».

Ο κ. Σύψας σημείωσε επίσης ότι για την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα, απαιτείται η σύμπραξη διαφόρων παραγόντων, όπως είναι ο ρυθμός των εμβολιασμών, η πίεση στο ΕΣΥ αλλά και μια πιθανή εμφάνιση μεταλλάξεων που ενδεχομένως θα παρακάμπτουν την ανοσία.

Ωστόσο, εάν όλα πάνε καλά σύμφωνα με τον καθηγητή, από το Σεπτέμβριο θα υπάρξει μια κανονικότητα.

Εάν το επιτρέψει η πορεία των εμβολιασμών, ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας, «τότε ενδεχομένως να βγάλουμε και τις μάσκες» είπε χαρακτηριστικά αν και επέμεινε ότι κομβικό σημείο είναι ο Ιούνιος, καθώς όπως και πέρυσι υπήρχαν μέρες με μηδέν κρούσματα και στα μέσα Ιουλίου ο δείκτης R ανέβηκε και ξεκίνησε απότομη άνοδος των κρουσμάτων.

Αυτό ενδεχομένως να επαναληφθεί και φέτος, καθώς, η πανδημία είναι απρόβλεπτη, είπε, αφού δεν υπάρχει ανοσία και συνεπώς υπάρχει το υλικό για εξάπλωση του ιού στην κοινωνία.

«Δεν μιλάμε για ένα κανονικό καλοκαίρι. Αποστάσεις, μάσκες και πάνω απ’ όλα τα εμβόλια που είναι το ισχυρότερο όπλο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ