Σύψας για ουρές: Να μη γίνουμε Κορέα - «Ένας άνθρωπος κόλλησε άλλους 85»

Σύψας για ουρές: Να μη γίνουμε Κορέα - «Ένας άνθρωπος κόλλησε άλλους 85» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την προσοχή των πολιτών επέστησε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» σημείωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση σε παράδειγμα προς αποφυγή, όπως η Νότια Κορέα που επανέφερε το lockdown.

Όπως επισήμανε o καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί».

«Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός... Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν» τόνισε o ίδιος, προειδοποιώντας πως ακόμη ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα.

«Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα. Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ. Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί. Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα» σημείωσε.

Όπως τόνισε, στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα γνωρίζουμε τα πρώτα αποτελέσματα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων και βάσει αυτών θα γίνουν τα επόμενα βήματα.

Σχολίασε δε, πως ενοχλείται πολύ με την «άναρχη κατάσταση σε πλατείες και παραλίες» καθώς βάζουμε σε κίνδυνο την προσπάθειά μας. «Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα» κατέληξε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ