Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, και ειδικά στην Αττική, κρούει ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, προκρίνοντας την υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων για την ανάσχεσή της.

 

Ο καθηγητής επεσήμανε πως ο κορωνοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έντονων μέτρων».

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ ειδικά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

 

Ειδικότερα, περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν επιθετική αύξηση κρουσμάτων, τόνισε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο.


Στο τραπέζι όλα τα μέτρα

 

Παράλληλα, επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά άνοσα, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr