Συμπλοκές προσφύγων και πυρκαγιά κοντά στο hot spot της Λέρου

Συμπλοκές προσφύγων και πυρκαγιά κοντά στο hot spot της Λέρου Facebook Twitter
0

Πυρκαγιά στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο hot spot της Λέρου εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ, μετά την επιχείρηση 2 κατασβεστικών αεροπλάνων και με τη συνδρομή πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω και αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού.


Όπως μετέδωσε το lerosnews.gr, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας αποδίδει την πυρκαγιά σε εμπρησμό, υπαινισσόμενος ότι πιθανόν δράστες να είναι αλλοδαποί που εθεάθησαν στην περιοχή. «Υπάρχουν μαρτυρίες από πολίτες του νησιού ότι στο συγκεκριμένο σημείο εθεάθη ολιγομελής ομάδα αλλοδαπών. Σχετικά με την ταυτότητα αυτών δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Υπάρχει η Αστυνομία για να διερευνήσει τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», δήλωσε ο δήμαρχος Λέρου.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι αργά το βράδυ υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των προσφύγων και τέσσερις εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του νησιού. Ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις για το τι θα γίνει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM