«Σιδερένιος, μπράβο κύριε Γιώργο». Με αυτά τα μηνύματα και χειροκροτήματα, το προσωπικό στο Θριάσιο Νοσοκομείο «πανηγύρισε» την έξοδο ασθενούς με κορωνοϊό από τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 

Στο βίντεο, ο ασθενής αλλά και οι εργαζόμενοι χειροκροτούν. Αυτό ήταν το πρώτο εξιτήριο από τη ΜΕΘ Λατσείου στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο της Ελευσίνας, σύμφωνα με τον Ιωάννη Κουτσοδημητρόπουλο, τον παθολόγο- εντατικολόγο, επιμελητή Α' της ΜΕΘ, που δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο.

 

«Τα πρόσωπα χαμογελούν κάτω από τις μάσκες», έγραψε στην ανάρτησή του, στην οποία ανέφερε ακόμη ότι από τις 20 Μαρτίου, που η ΜΕΘ Λατσείου λειτουργεί αποκλειστικά για διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό, δύο έχουν αποσωληνωθεί επιτυχώς, όλοι οι νοσηλευόμενοι συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους και δεν έχει υπάρξει μόλυνση του προσωπικού.

 

 

Νωρίτερα σήμερα είχε έρθει στη δημοσιότητα ένα εξίσου συγκινητικό βίντεο, που κατέγραψε τη στιγμή που μια ασθενής εξήλθε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, στο Ηράκλειο.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Σήμερα, 73 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Ελλάδα. Η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και πρόκειται για 17 γυναίκες και 56 άνδρες. Από αυτούς τους ασθενείς, το 81% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή είναι άνω των 70 ετών.