Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
0

Στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να εγκρίνει την απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, ενώ έξω από το κτίριο του υπουργείου στην οδό Μεσογείων ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αντιδρούν στην πώληση των μονάδων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου υπό αστυνομική φρούρηση προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναβολής λόγω των συνδικαλιστικών αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο διαγωνισμός για την πώληση των μονάδων θα προκηρυχθεί ως το τέλος Μαΐου, ενώ στις 7 Ιουνίου θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

H συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΕΝΟΠ έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00.

Νωρίτερα απειλήθηκαν επεισόδια κατά την είσοδο του αντιπροέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Ανδριώτη στο κτίριο του υπουργείου, τα οποία ωστόσο αποσοβήθηκαν.

Στο υπουργείο παραμένουν πάντως αστυνομικές δυνάμεις. Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Ελλάδα / Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Από τις αρχές του 2025 έως και την εξάρθρωση της οργάνωσης, έχουν καταγραφεί 38 περιπτώσεις προμήθειας, με τη συνολική ποσότητα που έχει διακινηθεί στην Ελλάδα να υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης - 22 συλλήψεις, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 8 άτομα
LIFO NEWSROOM
Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM