Στην Ιταλία, από τον Άραξο, μεταφέρεται ο 15χρονος Δημήτρης που υπέστη θερμοπληξία ενώ έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο.
Σκοπός να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα στο ήπαρ που παρουσιάστηκε έπειτα από τη θερμοπληξία που υπέστη και η μεταφορά του γίνεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος του ιδρύματος Νιάρχος, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.
Το παιδί ήταν για διακοπές στο χωριό του και πήγε με τους φίλους του για πεζοπορία στο βουνό. Εκεί όμως αισθάνθηκε αδιαθεσία εξαιτίας της έντονης ζέστης και έπαθε βαριά θερμοπληξία. Οι φίλοι του ειδοποίησαν τους γονείς του και στήθηκε μια επιχείρηση διάσωσης.
Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Μετσόβου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του. Εκεί, η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς και νοσηλευτές κατάφεραν μετά από μια τιτάνια προσπάθεια, να σταθεροποιήσουν το παιδί το οποίο ήταν σε οριακή κατάσταση. Στην ουσία μετέτρεψαν την παιδιατρική κλινική σε άτυπη ΜΕΘ, για να σώσουν τον 15χρονο.
Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου. Ο 15χρονος Δημήτρης κατάφερε να ξεπεράσει σχεδόν όλα τα προβλήματα που του προκάλεσε η θερμοπληξία, εκτός από αυτό στο ήπαρ, το οποίο για να αντιμετωπιστεί, απαιτείται νοσηλεία σε εξειδικευμένο κέντρο στην Ιταλία, με το οποίο η χώρα μας έχει υπογράψει διακρατική συμφωνία. Αμέσως ξεκίνησε η συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς για την αεροδιακομιδή χρειαζόταν ειδικό αεροσκάφος που να διαθέτει κλιματισμό.
Στο αεροσκάφος μαζί με τον 15χρονο, είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου και μία νοσηλεύτρια, ώστε να παραδώσουν το παιδί στα χέρια των ειδικών γιατρών στην Ιταλία.