Στο ΣτΕ κατά του αντικαπνιστικού νόμου οι καταστηματάρχες

Στο ΣτΕ κατά του αντικαπνιστικού νόμου οι καταστηματάρχες Facebook Twitter
Στο Στε κατά του αντικαπνιστικού νόμου προσέφυγαν οι καταστηματάρχες (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του αντικαπνιστικού νόμου, προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ κατέθεσε αίτηση κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού, χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης οποιουδήποτε καταστήματος.

«Το Σωματείο έχει ως σκοπό την προάσπιση των εν γένει συμφερόντων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΚΕΔΙ, που σημειώνει, αναφορικά με τους λόγους για την αίτηση ακύρωσης, ότι έχουν να κάνουν με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο, έχει ανοίξει η συζήτηση για λέσχες καπνιστών και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 2.000 αιτήσεις. Όμως, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την ίδρυσή τους και πως θα γίνουν έλεγχοι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ