Στο ΑΠΘ ιδρύεται ερευνητικό κέντρο για τη Μαύρη Θάλασσα

Στο ΑΠΘ ιδρύεται ερευνητικό κέντρο για τη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
0

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαθίσταται το νεοσύστατο Δίκτυο για την Επίλυση Προβλημάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (SDSN Black Sea).

Η έδρα θα λειτουργεί ως τμήμα του υφιστάμενου παγκόσμιου δικτύου των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Solutions Network-SDSN Global). Μέσω του δικτύου θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πλαίσιο για την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και έναν οδηγό πολιτικής δράσης, αναφορικά με την υλοποίηση των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» του ΟΗΕ.

Η υποβολή της πρότασης ίδρυσης του SDSN Black Sea αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων του Δικτύου Black Sea Universities Network, με θέμα: «UN 2030 Sustainable Development Goals in the Black Sea Region: From Science to Implementation», που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του Πρύτανη του ΑΠΘ.

Το SDSN λειτουργεί από το 2012 υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει και να αξιοποιήσει την παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική εμπειρία και εξειδίκευση, για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών λύσεων ως προς την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» και των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Διευθυντής του του SDSN Global είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia και διευθυντής του «The Earth Institute», Τζέφρι Σακς, που θα πραγματοποιήσει ομιλία την ερχόμενη Πέμπτη κατά εναρκτήρια εκδήλωση λειτουργίας του νέου δικτύου, ενώ την Τετάρτη θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.



Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM