Στη φυλακή επιστρέφει ο ισοβίτης Ναστούλης – Βγήκε με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας

Στη φυλακή επιστρέφει ο ισοβίτης Ναστούλης – Βγήκε με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας Facebook Twitter
0

Στη φυλακή επιστρέφει ο ισοβίτης Δημήτρης Ναστούλης ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία μετά την διαβίβαση στο Εφετείο Λαμίας της δικογραφίας για τις παράνομες αποφυλακίσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο Ναστούλης αποφυλακίστηκε χρησιμοποιώντας απόφαση του ΚΕΠΑ για αναπηρία άλλης ασθενούς.

Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Ναστούλη, του Αρη Φλώρου και ακόμα 15 ατόμων για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, με τα οποία, κατά το πόρισμα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τους δύο κατάδικους, τον 39χρονο επιχειρηματία και τον γνωστό ισοβίτη.

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας πάντως, με βούλευμα του, ανακάλεσε την αποφυλάκιση του ισοβίτη και διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή.

Η συνήγορος του Ναστούλη, Βάσω Πανταζή προαναγγέλλει προσφυγή κατά του βουλεύματος που στέλνει πίσω στη φυλακή τον ισοβίτη, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και θα αποδειχθεί με την πραγματογνωμοσύνη που θα υποβληθεί.

Σε δήλωση της η κ. Πανταζή αναφέρει:

«Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ