Στάση εργασίας προγραμματίζει η ΠΟΕΔΗΝ

Στάση εργασίας προγραμματίζει η ΠΟΕΔΗΝ Facebook Twitter
Στάση εργασίας ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ (Eurokinissi)
0

Κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία διαμαρτυρόμενη για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου ενώ ανακοίνωσε κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα η η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει στάση εργασίας από  τις 8.00 π.μ  έως 10.00 π.μ και συγκέντρωση των εργαζομένων στις πύλες των νοσοκομείων, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδία προγραμματίζει επίσης δεύτερη κινητοποίηση στις αρχές Δεκεμβρίου (θα καθοριστεί σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν), με στάση εργασίας από 8.00 π.μ έως 11.00 π.μ  και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα αιχμής την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα ΒΑΕ.

«Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν. Προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα», αναφέρει η Ομοσπονδία. Σημειώνει ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε επισημάνει ότι «η μετατροπή του Συστήματος στην αντιμετώπιση μίας νόσου, του κορωνοϊού, αυξάνει την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις».

Θεωρεί υπερβολική την απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε τέτοιο υψηλό ποσοστό 80% και τη σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορωνοϊού και τονίζει την ανάγκη άμεσων προσλήψεων και περισσότερων μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ελλάδα / Πέθανε ο θρυλικός πιλότος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ως μάχιμος πιλότος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, έδρασε στα πεδία των μαχών της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και του Αιγαίου
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ