Για lockdown τουλάχιστον έως τις 6 Δεκεμβρίου έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

 

«Να το θεωρείτε δεδομένο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου», ανέφερε ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν και μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. «Δεν θα δούμε ξανά εικόνες να είμαστε όλοι μαζί στους δρόμους, με κάποιον τρόπο θα ισχύουν μέτρα και για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και για την κυκλοφορία», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι «θα ανοίξουμε με κανόνες».

 

Αγορές με «click away»

 

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο MEGA, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφέρθηκε και στο «click away» που θα ισχύσει για τα ψώνια στα καταστήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

 

Το «click away» προβλέπει τα εξής, βήματα: ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος, προπληρωμή του προϊόντος, και τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής, παραλαβή του προϊόντος από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς «δεν θα γίνεται έρευνα αγοράς εντός του καταστήματος, αλλά από το ηλεκτρονικό κατάστημα».

 

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το click away ετέθη στο τραπέζι σαν εναλλακτική όταν τα εμπορικά καταστήματα ανοίξουν.

 

«Θέλουμε να υπάρξει μετάβαση σε μια ομαλότητα με ίσους όρους για όλη την αγορά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αναπτύχθηκαν αντίστοιχα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Μίλησε επίσης για την Back Friday, για την οποία είπε πως υπάρχει μια κινητικότητα τις τελευταίες μέρες και συνέστησε στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους προμηθευτές.

 

Τέλος, είπε πως ετοιμάζεται ένα barcode διαφάνειας για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που όσοι προμηθευτές το έχουν αποκτούν πιστοποίηση υγειούς επιχείρησης.

 

Γεωργιάδης: Κλιμακωτά το άνοιγμα των καταστημάτων 

 

Από την πλευρά του υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει κλιμακωτά, δηλαδή από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα και πάντα με αυστηρούς κανόνες όπως η χρήση μάσκας παντού. Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, τόνισε ότι «χαλαρώσαμε γρήγορα, γιατί υπήρχε η αίσθηση ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες ο ιός θα εξασθενούσε». Αντίθετα, τώρα, ο κορονοϊός είναι πολύ πιο ισχυρός. «Για οποιονδήποτε λόγο βγαίνουμε έξω, θα φοράμε τη μάσκα και έχουμε το αντισηπτικό στην τσέπη» συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από ΜEGA/ΣΚΑΪ/ΑΝΤ1

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr