SolidarityNow: Καμία εμπλοκή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης

SolidarityNow: Καμία εμπλοκή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης Facebook Twitter
Πηγή φωτό SolidarityNow
0

Η μη κυβερνητική οργάνωση SolidarityNow δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού, ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση, έπειτα αναφορές στον Τύπο και τα social media για «εμπλοκή ΜΚΟ σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανήλικων προσφύγων». 

Στην ίδια ανακοίνωση το SolidarityNow εκφράζει αποτροπιασμό «για μια ειδεχθή πρακτική που καταχράται κάθε έννοιας παιδικής προστασίας, εκθέτει την έννοια της αλληλεγγύης και στοιχειοθετεί όνειδος για κάθε άτομο που συμμετέχει, συνδράμει ή ανέχεται τέτοιες πράξεις».

Ακόμη, αναφέρει ότι στα προγράμματα και τις δράσεις ανήλικων εφαρμόζει «με αυστηρότητα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας», που περιλαμβάνουν ελέγχους για το ποιοι έρχονται σε επαφή με ανήλικους, την παρουσία τρίτων και άλλες δικλείδες ασφαλείας. «Η τήρησή των πρωτοκόλλων είναι σχεδιασμένη προκειμένου να αποτρέπει κάθε ενέργεια όπως οι καταγγελλόμενες», επισημαίνει η οργάνωση.

«Επισκέψεις από ανήλικους πρόσφυγες»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους πρόσφυγες, 13-15 ετών, προ τριετίας.

Όταν γείτονες τον ρωτούσαν για τον λόγο των επισκέψεων, εκείνος υποστήριζε ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε προσφυγόπουλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Στην έρευνά του, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος διαπίστωσε, όπως λέει, ότι τρεις δομές ανήλικων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρό του με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μέσω κοινωνικού λειτουργού που τον γνώριζε προσωπικά.

Μάλιστα, άνθρωποι των φορέων με γνώση του προγράμματος δήλωσαν τώρα στον δημοσιογράφο ότι εκείνη την περίοδο είχαν παρατηρήσει ότι έπειτα από ορισμένες επισκέψεις στο θέατρο τα παιδιά αρνούνταν κατηγορηματικά να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν τον λόγο, παρά τις εκκλήσεις των κοινωνικών λειτουργών.

Η ανακοίνωση του SolidarityNow

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αναφορές στον Τύπο και σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για εμπλοκή ΜΚΟ σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων. Το SolidarityNow δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης.

Επίσης:

Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για μια ειδεχθή πρακτική που καταχράται κάθε έννοιας παιδικής προστασίας, εκθέτει την έννοια της αλληλεγγύης και στοιχειοθετεί όνειδος για κάθε άτομο που συμμετέχει, συνδράμει ή ανέχεται τέτοιες πράξεις.


Το SolidarityNow πραγματοποιεί δράσεις προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Οκτώβριο 2020, όταν ανέλαβε την ευθύνη για ασυνόδευτα παιδιά 16-18 χρόνων σε διαμερίσματα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) καθώς και προσωρινή φιλοξενία σε 170 ασυνόδευτα παιδιά σε δομές στην Κοζάνη, Ιωάννινα και Κόνιτσα. Προ του 2020 το SN παρείχε υπηρεσίες μόνο σε οικογένειες όπου συνεργαζόταν στενά με τους γονείς.


Σε ό,τι αφορά προγράμματα ή δράσεις ανηλίκων, τόσο στις πόλεις όσο και στους καταυλισμούς, το SolidarityNow εφαρμόζει με αυστηρότητα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας (Child protection) τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση. Τα πρωτόκολλα αυτά μεταφέρουν την βέλτιστη διεθνή πρακτική σε αυτόν τον τομέα· περιλαμβάνουν ελέγχους για το ποιοι έρχονται σε επαφή με ανηλίκους, την παρουσία τρίτων αλλά και άλλες δικλείδες ασφαλείας. Η τήρησή των πρωτοκόλλων είναι σχεδιασμένη προκειμένου να αποτρέπει κάθε ενέργεια όπως οι καταγγελλόμενες.


Η προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα ή τα προσφυγόπουλα είναι ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι άνθρωποι του SolidarityNow δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθήκον αυτό και τηρούν με σχολαστικότητα τα διεθνή πρότυπα παιδικής προστασίας με σεβασμό στα παιδιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ