Σοφία Μπεκατώρου για κακοποίηση: «Ένιωσα τύψεις για μία εβδομάδα και για 18 χρόνια το απώθησα»

Σοφία Μπεκατώρου: «Ένιωσα τύψεις για μία εβδομάδα και για 18 χρόνια το απώθησα» Facebook Twitter
Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για το ελληνικό MeToo, η Σοφία Μπεκατώρου επιμένει ότι είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κακοποιήσεις στον αθλητισμό.

«Οι δίκες μου οι καταγγελίες ήταν μία συνέχεια από μία αγωγή του Νίκου Κακλαμανάκη» είπε ξεκινώντας την αφήγησή της στην ΕΡΤ ενώ αφορμή ήταν όταν σε ένα παιδικό πάρτι άκουσε από κάποιο γονιό να λέει ότι «ο τάδε την πέφτει σε παιδιά» αναφερόμενος στον ίδιο άνθρωπο, που ίδια αργότερα κατήγγειλε για κακοποίηση.

Η δύναμη που πήρε για να βοηθήσω κάποιον άλλον όπως είπε, ήταν όταν πλέον αποδέχτηκε για την ίδια ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι αλλά δεν μπορούσε να δεχθεί ότι κάποιος άλλος θα τραβούσε τον ίδιο σταυρό.

«Χρόνια προσπαθούσα να επεξεργαστώ τι μπορώ να κάνω. Υπήρχαν 2-3 φορές που ήμουν έτοιμη να μιλήσω ωστόσο δεν ένιωθα ότι μπορώ να το υποστηρίξω.»

»Υπήρχε πάντα η ερώτηση πώς θα το αποδείξω» είπε μεταξύ άλλων.

«Το είχα βαθιά θαμμένο μέσα μου αλλά βγαίνει στην επιφάνεια με διάφορες συμπεριφορές» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για πρώτη φορά το είπε στην αστυνομία, όπως τόνισε. Όχι δημοσίως. «Πρώτα κατήγγειλα, απευθύνθηκα στη δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή όταν βρέθηκα στη ΓΑΔΑ, χωρίς να έχω ειδοποιήσει κανέναν τους είπα: έχω να σας πω κι αυτό.

»Έμεινε και ο αστυνομικός που άλλα περίμενε να ακούσει  κι άλλα άκουσε» δήλωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και ένας φόβος γύρω από τη δικαιοσύνη, τις διαδικασίες, όμως από τη στιγμή που βρέθηκε στη ΓΑΔΑ ήταν εύκολο να μιλήσει.

«Ένιωσα τύψεις για μία εβδομάδα και για 18 χρόνια το απώθησα. Κάνεις σαν να μην υπάρχει, δεν πάει η σκέψη σου εκεί. Θυμάμαι όμως όλες τις λεπτομέρειες. Τι ρούχα φόραγα. Πώς ένιωθα μετά. Το είχα πει στον σύντροφό μου, που είχαμε σχέσεις εκείνη την εποχή.» είπε ανακαλώντας τα περιστατικά του 1998.

«Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε μόνο κίνδυνος της δικής μου θέσης. Μόλις είχαμε προκριθεί για τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ» θυμάται και το γεγονός ότι θα μπορούσε να πλήξει την ομάδα της για κάτι που δεν θα μπορούσε να το αποδείξει, ήταν τεράστιο.

Ο άνθρωπος παραιτήθηκε από τις θέσεις που ήταν αλλά δεν έχει απομακρυνθεί ούτε με επίσημα κάποια έγγραφα ούτε από την Ολυμπιακή επιτροπή είπε.

«Θεωρώ ότι από το χώρο του θεάτρου έχουν λειτουργήσει πολύ γρήγορα». Κάτι ανάλογο ζητούν και για τον αθλητισμό όπως είπε.

«Και μόνο που ακούω τη λέξη ομοσπονδία βγάζω σπυριά» λέει ενώ επισημαίνει ότι «δεν παύω να είμαι ένας άνθρωπος που πέρασα μία κακοποιητική συμπεριφορά.

«Δεν θέλουμε αθλητές που έχουν άποψη, ένα ειδικό βάρος γιατί τους βλέπουμε ανταγωνιστικά ή καταλαβαίνουνε αυτά που εμείς δεν ξέρουμε» είπε σχολιάζοντας ποια είναι η τακτική της Ομοσπονδίας. 

Για τη δίκη που ξεκίνησε σήμερα είπε ότι το κλίμα ήταν φορτισμένο και η παρουσία του δράστη στο δικαστήριο τρομακτική.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ