Σιωπηρή διαμαρτυρία κατά του trafficking σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σιωπηρή διαμαρτυρία κατά του trafficking σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Περίπου 150 άνθρωποι περπάτησαν σήμερα (14/10) στο κέντρο της Αθήνας, σιωπηλά, ο ένας πίσω από τον άλλο για να στείλουν ένα μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων, μιας βιομηχανίας που έχει παγιδεύσει στη σύγχρονη δουλεία 27 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για την πορεία «Walk for freedom», που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21 σήμερα σε 600 πόλεις και 50 χώρες σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Δράμα), ενόψει της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων στις 18 Οκτωβρίου. Η παγκόσμια αυτή προσπάθεια έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σύγχρονη μορφή σκλαβιάς.

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Μοναστηρακίου. Οι συμμετέχοντες φόρεσαν μαύρα και έκλεισαν το στόμα τους με κίτρινα μαντήλια, πάνω στα οποία αναγραφόταν τα ονόματα τριών θυμάτων: του Ιβάν, της Έιμι και της Ιβ.

Περπάτησαν μέχρι το Σύνταγμα, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βασιλίσσης Αμαλίας, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αφού έκαναν το γύρο της Ακρόπολης έφτασαν στο Θησείο για να καταλήξουν και πάλι στο Μοναστηράκι.

Στα χέρια τους κρατούσαν πανό με στατιστικά στοιχεία για το trafficking, ενώ μετά το τέλος της πορείας εθελοντές της οργάνωσης ενημέρωσαν τους διερχόμενους για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να πάρουν μέρος στη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν την πορεία τους από το λιμάνι της πόλης με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο προσπαθώντας να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους γύρω από το πρόβλημα της εμπορίας των ανθρώπων.

Η συγκεκριμένη πορεία κατά του trafficking διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Δυστυχώς, εκεί που τα πηγαίναμε καλά από Μάρτιο μέχρι Μάιο, τώρα έχουμε μία εκτίναξη των κρουσμάτων και νέες εστίες, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, λέει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης
LIFO NEWSROOM