Σήμερα τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε πάνω από είκοσι πόλεις της Ελλάδας

Σήμερα τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε πάνω από είκοσι πόλεις της Ελλάδας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Σε πάνω από είκοσι πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Καβάλα, Σέρρες, Πέλλα, Δράμα, Κιλκίς, Λαγκαδά, Πολύκαστρο, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Έδεσσα, Καστοριά, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα, Βόλος και Χαλκίδα ετοιμάζονται από νωρίς το πρωί καθώς έχουν ανακοινωθεί ως τόποι διεξαγωγής συλλαλητηρίων.

Oι διοργανωτές της σημερινής κινητοποίησης είναι η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

Τα συλλαλητήρια στηρίζουν Δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεκάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά του κόσμου στις συγκεντρώσεις από πόλεις και χωριά.

Τζανακόπουλος: Υπηρετούμε την εθνική γραμμή

«Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να διαδηλώνει, να εκφράζει την αντίθετή του, την επιφύλαξή του, την απόρριψή του στην κυβερνητική πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική. Αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εθνική γραμμή, την οποία υπηρετούμε, με τη διαπραγμάτευση που έχουμε κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM