ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Σφοδρή κακοκαιρία: 6.250 κεραυνοί έχουν πέσει από το μεσημέρι

Σφοδρή κακοκαιρία: 6.250 κεραυνοί έχουν πέσει από το μεσημέρι Facebook Twitter
0

Απότομη ήταν η αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, όπου σημειώθηκαν σφοδρές καταιγίδες με χιλιάδες κεραυνούς, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Ενδεικτικό είναι πως μέχρι τις 8:30μ.μ, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» είχε καταγράψει 6.250 κεραυνούς. Οι περισσότεροι στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Ήπειρο και στη Ρόδο. Από αυτούς οι 6.099 έπεσαν στην στεριά και μόλις 151 στη θάλασσα. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ» έως τις 20:30.

Σφοδρή κακοκαιρία: 6.250 κεραυνοί έχουν πέσει από το μεσημέρι Facebook Twitter

Καταιγίδες που δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα εκδηλώθηκαν επίσης στην Αττική και φυσικά στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στη Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα έπεσε χαλάζι σε αρκετές περιοχές και δημιουργήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Αναφορές για χαλαζοπτώσεις υπάρχουν και σε περιοχές της Θεσσαλίας. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην Αττική έως τις 20:30μ.μ.

Σφοδρή κακοκαιρία: 6.250 κεραυνοί έχουν πέσει από το μεσημέρι Facebook Twitter

Ο καιρός της Τετάρτης

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να προβλέπει για την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι, που είναι πιθανό να συνοδευτούν και από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους στα ηπειρωτικά, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, σε ορεινά τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και κυρίως στα βόρεια, όπου εντοπίζεται και η πιθανότητα για χαλάζι.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή ακόμα και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Αργά το βράδυ βροχές και καταιγίδες ενδεχομένως ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, επηρεάζοντας περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ