Σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχές στη Σαντορίνη- Απομακρύνθηκαν μαθητές από σχολεία

Σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχές στη Σαντορίνη- Απομακρύνθηκαν μαθητές από σχολεία Facebook Twitter
0

Προβλήματα έχουν προκληθεί στη Σαντορίνη από το πρωί της Πέμπτης, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης που έπληξε το νησί. 

Στενά πλημμύρισαν από το νερό της βροχής, ενώ άλλα σημεία άσπρισαν από το χαλάζι και επιστρατεύθηκαν μηχανήματα για τον καθαρισμό. 

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα πραγματοποιήθηκε σταδιακή, ασφαλής απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία. 

«Η δυνατή χαλαζόπτωση σε κεντρικές περιοχές του νησιού δημιούργησε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τα οποία αντιμετώπισε άμεσα ο δήμος Θήρας. Για την πιθανότητα νέας επιδείνωσης τις επόμενες ώρες ο δήμαρχος Θήρας, εφιστά την προσοχή όλων όσων μετακινούνται στο δίκτυο», ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση. 

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή για χαλαζόπτωση και κλήθηκαν άμεσα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. 

«Η κλιματική αλλαγή μας δίνει εικόνες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα νησιά μας. Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε πολιτικές, πρακτικές και συνήθειες σε αυτή την πραγματικότητα», επεσήμανε μεταξύ άλλων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ