Νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθεί εάν ο άνθρωπός τους πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο Σερρών ζήτησαν συγγενείς του προκειμένου να πειστούν ότι έχασε τη ζωή του από τον ιό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ο 66χρονος ανεμβολίαστος νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο των Σερρών. Εξαιτίας της κατάστασής του, οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε. Οι συγγενείς έλαβαν το πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό, ωστόσο, δεν το δέχθηκαν. Οι συγγενείς του άνδρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν πίστεψαν ότι ο 66χρονος πέθανε από κορωνοϊό, παρότι είχε και θετικό PCR.

 

Αποτέλεσμα ήταν να κινήσουν διαδικασίες νεκροψίας-νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του συγγενή τους. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η σορός του 66χρονου βρισκόταν για περίπου 2-3 ημέρες στα ψυγεία του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το GRTimes, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορωνοϊό. Τότε, οι συγγενείς του 66χρονου πείστηκαν και προχώρησαν στην ταφή του.

 

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορωνοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή», είπε ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.