Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όταν ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε σε μαθητή την είσοδο επειδή δεν ήθελε να κάνει self test.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας μαθητής του σχολείου αρνήθηκε να κάνει το self test για τον κορωνοϊό και ο διευθυντής, όπως ορίζει ο κανονισμός του υπουργείου Παιδείας, του αρνήθηκε την είσοδο.

 

Έξω από το σχολείο βρισκόταν η μητέρα του μαθητή με φιλικά της πρόσωπα και όταν αρνήθηκαν στον μαθητή την είσοδο άρχισαν να φωνάζουν, ζητώντας από το διευθυντή να επιτρέψει στο παιδί να παρακολουθήσει το μάθημα.

 

Η μητέρα μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέξει να μην υποβληθεί σε  self test.

 

Στο σημείο έφτασε περιπολικό της αστυνομίας για να κατευνάσει τα πνεύματα. Όταν όμως επιχείρησαν να μεταφέρουν τον μαθητή με το περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα υπήρξε περαιτέρω ένταση.

 

Η ομάδα των διαμαρτυρομένων εμπόδισε το περιπολικό να αποχωρήσει. Μετά από λίγο η έκταση εκτονώθηκε, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υποβληθεί κάποια μήνυση.

 

Μηνύσεις στην Κρήτη

 

Την ίδια ώρα, έξι γονείς στην Κρήτη κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου σε βάρος του διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Γιάννη Γαζανό, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, οι έξι γονείς διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο.

 

«Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορωνοϊό» ανέφερε ο κ. Γαζανός.

 

«Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Σε απάντησή της η διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη παραπέμπει τους γονείς να διαβάσουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση ενώ ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία προκειμένου να την καθοδηγήσει το πώς να διαχειριστεί τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr