Μία ακόμη νύχτα σε σκηνές πέρασαν πολίτες που έχουν πληγεί από τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα, ενώ σήμερα φτάνουν τα πρώτα τροχόσπιτα στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με τις αυτοψίες που είχαν γίνει έως και την Παρασκευή σε 841 σπίτια, τα 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 22 επαγγελματικοί χώροι, από τους οποίους οι 12 κρίθηκαν ακατάλληλοι.

 

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στις περιοχές Ελασσόνας- Τυρνάβου τα πρώτα 40 τροχόσπιτα από το υπουργείο Υποδομών, για τη μετεγκατάσταση ανθρώπων που διαμένουν σε σκηνές, δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Η διαδικασία θα συνεχιστεί, με τη μεταφορά εκεί και άλλων τροχόσπιτων, όπως και μεγαλύτερων οικίσκων, που θα εγκατασταθούν όπου χρειάζεται, σε συνεργασία με τους δήμους. Παράλληλα συνεχίζεται η τροφοδοσία των κατοίκων με είδη πρώτης ανάγκης.Σε σημεία όπου έχουν εγκατασταθεί στιγμής σκηνές για τους πληγέντες παρέχονται κουβέρτες, υπνόσακοι, πόσιμο νερό και φαγητό, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτροδότησης ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν θερμαντικά σώματα, για την προστασία από το κρύο.

 

Κλιμάκια μηχανικών συνεχίζουν τους ελέγχους, ενώ σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στη Λάρισα- όπου παρατηρήθηκε έντονη θολότητα στο νερό μετά τις διαδοχικές ισχυρές σεισμικές δονήσεις- σύμφωνα με την ΔΕΥΑΛ έχει γίνει η αποκατάσταση των ζημιών.

 

Όμως η δημοτική επιχείρηση συστήνει στην ανακοίνωση της- λόγω του μεγάλου μεγέθους του δικτύου ύδρευσης και του περιορισμού χρήσης των προβληματικών γεωτρήσεων- να περιορίσουν την κατανάλωση στις απολύτως αναγκαίες ποσότητες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr