Σεισμός στην Ελασσόνα: Από 300.000€ στους πληγέντες δήμους, για να καταβληθούν στους πολίτες

Γκρεμισμένο σπίτι από τον σεισμό Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από τον σεισμό στην Ελασσόνα, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η καταβολή των χρημάτων στους σεισμόπληκτους.

Επίσης, μέχρι την Τρίτη αναμένεται να τοποθετηθούν οι οικίσκοι, οι οποίοι θα στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, που επισκέπτεται σήμερα την περιοχή.

 

Από 300.000 ευρώ θα κατανεμηθούν στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, προκειμένου να δοθούν στους πληγέντες πολίτες, οι οποίοι θα λάβουν από 600 έως 6.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες τους.

 

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν καταστροφικό σεισμό, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Η προτεραιότητες μας επικεντρώνονται σε δύο σημεία: στις υποδομές και στην κοινωνική προστασία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η γρήγορη στέγαση των ανθρώπων στα χωριά που επλήγησαν και ήδη σήμερα, ως το βράδυ, θα φτάσουν 37 τροχόσπιτα. Οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν ως την Τρίτη, διότι χρειάζονται να προηγηθούν έργα υποδομής, δηλαδή υδροδότηση και ηλεκτροδότηση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ο κ. Πέτσας είπε: «Θα δοθεί λύση για το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας και για το γυμνάσιο του Δομένικου».

 

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είπε ότι «θα κατασκευαστούν επτά γέφυρες, εδώ στην περιοχή, και ήδη φτιάχνουμε μια γέφυρα στο Βλαχογιάννι, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, φτιάχνουμε το δρόμο για το Βλαχογιάννι που παρουσιάζει μεγάλες ρωγμές και θα ανακατασκευαστεί όλο το οδικό δίκτυο».

 


Αναφορικά με τα τροχόσπιτα που θα φτάσουν στην περιοχή, θα τοποθετηθούν στο Ζάρκο και σε πέντε χωριά της Ελασσόνας, ενώ έρχονται και 60 οικίσκοι, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ