Κρήτη: Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι - Πάνω από 130 από τη Δευτέρα

Κρήτη: Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι - Πάνω από 130 από τη Δευτέρα Facebook Twitter
0

Συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τρίτη προς Τετάρτη οι μετασεισμοί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Ο τελευταίος σχετικά δυνατός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης και είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Από το πρωί της Δευτέρας οπότε και καταγράφηκε ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε ένας επίσης δυνατός μετασεισμός έντασης 5,3 Ρίτερ ενώ η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται. 

Κρήτη: Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι - Πάνω από 130 από τη Δευτέρα Facebook Twitter


Όπως αναφέρει το CretaPost, βάσει καταγραφών από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, από τις 9.17 το πρωί της Δευτέρας έως και αυτήν την ώρα έχουν σημειωθεί συνολικά πάνω από 135 σεισμοί

Μάλιστα, το 30% είναι άνω των 4 Ρίχτερ και το 50% να είναι άνω των 3 Ρίχτερ.

Πάντως, σύμφωνα με το κρητικό μέσο, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται προσώρας ικανοποιημένοι από την μετασεισμική ακολουθία την οποία παρακολουθούν στενά.

Κατά την πρώτη ημέρα ελέγχων από ειδικούς στην περιοχή, έγιναν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, 415 αυτοψίες σε διάφορα κτήρια και φαίνεται ότι 359 κτήρια είναι μη κατοικήσιμα και μόνο 56 κατοικήσιμα. Αναφορικά με τα σχολεία, 18 σχολικές μονάδες έχουν ελεγχθεί, από τις οποίες 9 μη κατοικήσιμες και 9 κατοικήσιμες. Οι αυτοψίες συνεχίζονται και θα έχουμε εκτίμηση για την κατάσταση των κτηρίων μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τη στήριξη των ανθρώπων και την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ