Σε συμβολαιογράφο η σύνταξη των 24.000 ευρώ - Ζητά επίσης αναδρομικά 400.000 ευρώ

Σε συμβολαιογράφο η σύνταξη των 24.000 ευρώ - Ζητά επίσης αναδρομικά 400.000 ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
3

Συνταξιούχος συμβολαιογράφος του πρώην Ταμείου Νομικών, για την οποία είχε εκδοθεί απόφαση για σύνταξη 24.000 ευρώ, κατέθεσε αγωγή κατά του ΕΦΚΑ και ζητά αναδρομικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η συνταξιούχος συμβολαιογράφος, με την αγωγή της κατά του ΕΦΚΑ, ζητά αναδρομικά 400.000 ευρώ για τους μήνες που δεν της έχει καταβληθεί η σύνταξή της.

Επίσης, ζητά να εκδοθεί άμεσα η σύνταξή της αλλά και να της καταβληθούν συντάξεις συνολικού ύψους 400.707,34 ευρώ, τα οποία δεν της έχει καταβάλει το Υπερταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως αναφέρει η ίδια στην αγωγή της, οι αποδοχές της από το 2002 έως το 2017, βάσει των οποίων υπολογίζεται η σύνταξη, ξεπερνούν τα 7.7 εκατ. ευρώ και άρα το ποσό που δικαιούται από τη σύνταξή της είναι 23.571 ευρώ.

Επίσης αναφέρει ότι εργαζόταν επί 47 χρόνια και από το 2002 έως το 2016 είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές ύψους 1.3 εκατ. ευρώ.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Με ασφαλιστικές εισφορές που κατεβαοαν τρίτοι ως φόρο 1. 3 μύρια πως δικαιούται σύνταξη 280κ τη χρονιά; σε 4χρονια θα έχει καταναλώσει όλες τις εισφορές της.;
Πολύ κακό και λαϊκισμός για το τίποτα λοιπόν ο κ. Βρούτσης. Έκάνε μέγα θέμα για μία περίπτωση μόνον, η οποία - εφόσον μάλλον αληθεύουν τα στοιχεία της συμβολαιογράφου -, απλά θα έπρεπε να μειωθεί κατά ένα ποσοστό π.χ. 40 - 50 %, καθαρά για λόγους ίσης / ανάλογης μεταχείρισης με τους άλλους συνταξιούχους, όπως επιβάλλεται συνταγματικά.Και δεν ενδιαφέρει το ύψος της σύνταξης, εφόσον είχαν φορολογηθεί κανονικά τα εισοδήματά της και είχαν καταβληθεί πράγματι οι αναφερόμενες ασφαλιστικές εισφορές. Άρα το κράτος θα πλήρωνε "3 εκατ. ευρώ σε 10 χρόνια" από αυτά που είχε ήδη εισπράξει, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.Ο κ. Βρούτσης δεν αμφισβήτησε αυτά τα οικονομικά δεδομένα, απλά ήθελε να "φουντώσει" και εξάψει τον απλό πολίτη.Κακό δείγμα κυβερνητικής γραφής, άγονη πολιτική παλαιοκομματικού τύπου που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
Ο παλαιοκοματισμος είναι ότι μια φορολογία τρίτων μασκαρευτηκε ως ασφαλιστική εισφορά και σύνταξη. Τίποτα δεν έδωσε ως εισφορά η συγκεκριμένη. Στη Ελλάδα νόμοι έκαναν πλούσιους ανθρώπους απλά με την ύπαρξη τους.