Σε επιφυλακή Αστυνομία και Πυροσβεστική για την πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σε επιφυλακή Αστυνομία και Πυροσβεστική για την πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

 

Κλειστός θα είναι από τις 15.00 ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο ενώ αντίστοιχα στις 17.00 θα κλείσει ο σταθμός στο Σύνταγμα μετά από εντολή της αστυνομίας, εξαιτίας των συγκεντρώσεων και της πορείας που θα βρίσκονται σε εξέλιξη για την επέτεια της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Σήμερα οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που θα βγουν στους δρόμους θα ξεπεράσουν τους 5.000, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται όμως και η Πυροσβεστική, καθώς σε κομβικά σημεία θα είναι οχήματα με προστατευτικά πλέγματα στο παρμπρίζ για να επέμβουν εφόσον χρειαστεί.

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, νεολαιίστικων συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων της Αριστεράς, με συγκέντρωση στις 14:00 στα Προπύλαια και πορεία στις 15:00. Δεύτερη πορεία έχει προγραμματιστεί στις 17:00 το απόγευμα.

 

Έκκληση για συγκεντρώσεις στη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξη απευθύνουν οργανώσεις και σε άλλες πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλος, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Λαμία, Λάρισα, Ορεστιάδα, Σάμος, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM