Σαρηγιάννης: Αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, θα φτάσουμε 6.500 κρούσματα τον Οκτώβριο

Σαρηγιάννης: Αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, θα φτάσουμε 6.500 κρούσματα τον Οκτώβριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για πιθανή επερχόμενη έκρηξη κρουσμάτων ως και 6.000 ημερησίως, προειδοποίησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 2.950 κρούσματα την ημέρα, με βάση τον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο. Αυτό το 2.950, εμείς θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου, μπορεί να φτάσει τις 4.000, ενώ μπορεί να δούμε και 4.500 ή 5.000. Ο μέσος όρος δεν θα είναι πάνω από 4.000 μέχρι το τέλος Αυγούστου», σημείωσε ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ.   

«Αν συνεχίσουμε με όχι καλούς ρυθμούς στον εμβολιασμό, αν δεν πετύχουμε ένα υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, θα φτάσουμε και στις 5.000 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο στο τέλος Οκτωβρίου, που σημαίνει 6.500 κάποια στιγμή. Πολύ μεγάλος αριθμός, που δεν έχουμε ζήσει στην Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, το κλειδί είναι οπωσδήποτε ο εμβολιασμός «και προκύπτει από οποιοδήποτε μοντέλο και οποιαδήποτε προσομοίωση. Δεν το λέω με κανένα πάθος, προκύπτει από τα δεδομένα. Ας καταλάβουμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Αυτή τη στιγμή, ξέρω και συμφωνώ, ότι η μετάλλαξη Δέλτα εμπλέκει περισσότερο νέους ανθρώπους επειδή έχουν μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα, άρα η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας είναι χαμηλότερη. Όταν φτάσεις 6.000 κρούσματα την μέρα, κάποια μέρα, ή 5.000 σε μέσο όρο, η επιβάρυνση στο ΕΣΥ θα είναι πολύ σημαντική, θα φτάσουμε τις 600 – 700 κλίνες ΜΕΘ. Γιατί να φτάσουμε εκεί;», πρόσθεσε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό, με εκστρατεία ενημέρωσης και από εμάς τους ειδικούς», κατέληξε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ