Σαμοθράκη: «Μιλούσαν ελληνικά και έλεγαν "βουλιάξτε τους"» υποστηρίζει Έλληνας ψαράς

Σαμοθράκη: «Μιλούσαν ελληνικά κι έλεγαν "βουλιάξτε τους"» υποστηρίζει Έλληνας ψαράς Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών στη Σαμοθράκη / Facebook
0

Όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Σαμοθράκη με τα τουρκικά αλιευτικά, περιγράφει Έλληνας ψαράς, που ήταν παρών στο συμβάν.

Ο Γιώργος Μανωλής ήταν ένας εκ των Ελλήνων ψαράδων που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης, όταν σημειώθηκε το σοβαρό επεισόδιο  μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών.

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κ. Μανωλής υποστήριξε παράλληλα ότι οι Τούρκοι ψαράδες είχαν μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και αποχώρησαν όταν είδαν τα ελληνικά αλιευτικά.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, το Λιμενικό ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι Τούρκοι αλιείς «ουδέποτε εισήλθαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων», παραθέτοντας παράλληλα και χάρτη στον οποίο αποτυπώνονται οι κινήσεις των τουρκικών αλιευτικών.

«Άρχισαν να μας κυνηγάνε να μας εμβολίσουν, μέχρι και τουφεκιές μας έριξαν. Κυνηγούσαν τα σκάφη μας να τα βουλιάξουν. Τους ακούγαμε που μιλούσαν ελληνικά και έλεγαν "βουλιάξτε τους. Ήμασταν κοντά στην περιοχή.

Μας είδαν οι Τούρκοι, ήταν μέσα στα έξι μίλια και όχι στα διεθνή ύδατα. Μόλις είδαν τα ελληνικά αλιευτικά βγήκαν από τα χωρικά μας ύδατα και μπήκαν στα διεθνή. Το επεισόδιο έγινε στα διεθνή ύδατα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM
Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM