Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είπε για τον Αλέξη Κούγια στη δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

 Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είπε για τον Αλέξη Κούγια στη δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Σε βαριά ατμόσφαιρα, με έντονη την απουσία του Αλέξη Κούγια που υπερασπίστηκε με πάθος την Ρούλα Πισπιρίγκου, ξεκινά η αγόρευση της εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της 36χρονης, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Θέλω να εκφράσω και προσωπικά και εκ μέρους της έδρας τα θερμά μας συλλυπητήρια», είπε η πρόεδρος στην έναρξη της διαδικασίας, δίνοντας αμέσως μετά τον λόγο στην κατηγορουμένη ώστε να μιλήσει για τον ποινικολόγο που ανέλαβε την υπόθεσή της και στάθηκε στο πλευρό της μέχρι το τέλος του.

«Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί από εδώ μου δίνεται το βήμα, το δεύτερο σπίτι του. Εγώ θα μιλήσω σαν την τελευταία πολύκροτη υπόθεση που ανέλαβε. Ως το τελευταίο τηλεφώνημα που μου μίλησε. Δεν ήμουν πλέον εντολέας. Ήμουν κάτι άλλο για εκείνον. Είχαμε αναπτύξει μια σχέση, όχι φιλική, κάτι παραπάνω. Ήταν σαν προστάτης μου. Την πρώτη ημέρα που διάβασε τη δικογραφία μου λέει "θα παλέψω γιατί είσαι αθώα". Αυτό για μένα ήταν. Να το ακούς από τα χείλη του Κούγια, που όλοι ξέρουμε τι ήταν ο Κούγιας, πάνω από 1.000 ανθρωποκτονίες. Στο τελευταίο τηλεφώνημα μετά την απολογία, η τελευταία καληνύχτα που μου είπε ήταν την ημέρα που τελείωσα την απολογία μου. Δεν τον ξανάκουσα. Είναι εδώ και θα είναι παρών πάντα και ακούει τα πάντα. Δε θα φύγει ποτέ από τις αίθουσες. Η πρώτη αγκαλιά εκεί που πήγε ήταν με τους γονείς του και η δεύτερη με τα παιδιά μου. Θα παλέψει από εκεί για τη δικαίωση. Ευχαριστώ πολύ κύριε Κούγια», ανέφερε και επέστρεψε με λυγμούς στη θέση της.

Η εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της και ξεκινώντας την αγόρευσή της είπε: «Το δικαστήριο χρειάστηκε να εντρυφήσει σε δύσκολα ιατρικά θέματα για τα οποία πολλές φορές οι ίδιοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν και οι απαντήσεις μας εξέπληξαν».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM