Την κρυψώνα με τα κλοπιμαία από τις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό, αλλά και συνεργούς του κατηγορούμενου αναζητά η Ελληνική Αστυνομία.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται πως εξετάζει τρία τουλάχιστον συγκεκριμένα άτομα, εκ των οποίων τα δύο φέρονται να έχουν κληθεί για καταθέσεις, χωρίς να προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Το τρίτο άτομο αναζητείται. Παράλληλα, οι αρχές θα προχωρήσουν και σε άρση απορρήτου για να δουν τα στίγματα εκπομπής του κινητού του προφυλακισμένου άνδρα.

 

Η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά ότι ο 58χρονος κατηγορούμενος δεν «ξεφορτώθηκε» χρήματα και κυρίως κοσμήματα και αντικείμενα αξίας ώστε να μην υπάρξουν μάρτυρες που θα τον συνδέσουν με την διάρρηξη.

 

Συνολικά πέντε φορές φέρεται να είχε μπει ο κατηγορούμενος στον χώρο των θυρίδων του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό. Οι δύο επισκέψεις τοποθετούνται χρονικά μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι υπόλοιπες τρείς είχαν πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα, όταν και υπολογίζεται να έχουν παραβιαστεί οι τέσσερις θυρίδες. Τα βίντεο από τις συγκεκριμένες επισκέψεις, έχουν σβηστεί βάσει πρωτοκόλλου.

 

Σημειώνεται πως ειδικός πραγματογνώμονας και τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από την προσομοίωση-αναπαράσταση της παραβίασης κλοπής διαπίστωσαν ότι ο δράστης ήταν πιθανόν ένας, και παραβίασε τις 4 θυρίδες με το ίδιο κατσαβίδι και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία. Οι ίδιοι άνοιξαν την κλειδαριά σε 5’.