Ρέθυμνο: Τρία τα μέτωπα της φωτιάς - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Ρέθυμνο: Τρία τα μέτωπα της φωτιάς - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Σε τρία μέτωπα καίει η φωτιά στο Ρέθυμνο, με τις φλόγες να έχουν φτάσει κοντά σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή. Οι κάτοικοι έχουν λάβει μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς Μάνδρες Αγίου Βασιλείου, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν τη φωτιά ανεξέλεγκτη και η πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της, τόσο επίγειες όσο και εναέριες. Στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες, τρία αεροσκάφη και 25 πεζοπόρα τμήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φωτιά λόγω της μεγάλης έκτασης και των πολλών ενεργών μετώπων, ενώ ξεκίνησε στα σύνορα των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου. Παρόλο που οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί, υπάρχει κίνδυνος αλλαγής της κατεύθυνσής τους, που θα μπορούσε να κατευθύνει τις φλόγες προς την Αγιά Γαλήνη και τον Άγιο Βασίλειο.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και, μέχρι στιγμής, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής κατάφερε να αποτρέψει την καταστροφή ενός ποιμνιοστασίου.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το Αμάρι και ανέβηκε προς τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, καίγοντας σε δύσβατη χαράδρα και πλαγιά. Ο δήμαρχος εξέφρασε αισιοδοξία για τον έλεγχο της φωτιάς.

Οι αρχές παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM