Ρέθυμνο: Έγκυος φοιτήτρια κατήγγειλε ελεγκτή για λεκτική βία- Η απάντηση των ΚΤΕΛ

Ρέθυμνο: Εγκυος φοιτήτρια κατήγγειλε ελεγκτή για λεκτική βία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μία 23χρονη έγκυος φοιτήτρια κατήγγειλε ελεγκτή λεωφορείου στο Ρέθυμνο για λεκτική βία εις βάρος της, με αποτέλεσμα η διοίκηση των ΚΤΕΛ να τοποθετηθεί δημόσια για το συμβάν. 

Η εταιρία αρνείται το περιστατικό και διευκρινίζει ότι από τα στοιχεία της έρευνας και από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ουδέποτε προέκυψε λεκτική βία σε βάρος της 23χρονης εγκύου από τον ελεγκτή.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο ελεγκτής της εταιρίας μας - στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του - προσέγγισε τη νεαρή επιβάτιδα με ευγενικό τρόπο και της ζήτησε να του επιδείξει το φοιτητικό της πάσο, βάσει του οποίου είχε πληρώσει μισό εισιτήριο. Η νεαρή γυναίκα, όπως παραδέχτηκε, δεν το έφερε μαζί της, παρά είχε σχετική φωτογραφία στο κινητό της τηλέφωνο, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού δεν αποδεικνύει την γνησιότητα του επίσημου εγγράφου που όφειλε να έχει μαζί της».

Στη συνέχεια, η εταιρεία τόνισε αναφορικά με τους επιβάτες ότι «πέρα από δικαιώματα, έχουν και εκείνοι σειρά υποχρεώσεων», όπως η επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια. 

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της εταιρίας, οι οποίοι «βάλλονται ανελέητα τελευταία, από απειροελάχιστο αριθμό επιβατών, που την μια επικαλείται λεκτική βία και την άλλη απότομη και αγενή συμπεριφορά, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως και εκείνοι, πέρα από υποχρεώσεις (τις οποίες γνωρίζουν καλά), έχουν και δικαιώματα, όπως κάθε εργαζόμενος άλλωστε. Σπεύδουμε να σημειώσουμε ότι σε περιπτώσεις που εργαζόμενοι μας υποπέσουν σε αξιοσημείωτα αδικήματα, ακολουθείται το γράμμα του νόμου, όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου» σημειώνει η διοίκηση των ΚΤΕΛ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM