Πύργος: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την αρπαγή 14χρονου - Τι λέει ο πατέρας του

Πύργος: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την αρπαγή 14χρονου - Τι λέει ο πατέρας του Facebook Twitter
Πύργος: Προφυλακιστέοι οι δύο Βούλγαροι που αποπειράθηκαν να αρπάξουν 14χρονο - Τι λέει ο πατέρας του (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο Βούλγαροι, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να αρπάξουν έναν 14χρονο στον Πύργο, την περασμένη Πέμπτη.

Τα δύο αδέρφια, 19 και 23 ετών, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ενώ νωρίτερα σήμερα κατά την απολογία τους, αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Επανέλαβαν δε, ότι δεν βρίσκονταν στην περιοχή, την ώρα του περιστατικού.

Ζήτησαν επίσης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να αποδειχθεί μέσω του σήματος των κινητών τους, ότι οι ισχυρισμοί τους είναι αληθείς και δεν βρίσκονταν καν στον Πύργο.

Αλλά, Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν και οι δύο φερόμενοι ως δράστες οδηγήθηκαν στη φυλακή.

  

«Όπως αντέδρασε ο γιος μου να αντιδράσουν σε τέτοια περίπτωση και όλα τα παιδάκια του κόσμου»

Από την πλευρά του ο πατέρας του 14χρονου μαθητή, ανησυχεί μήπως ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Μιλώντας στο ilialive.gr, δήλωσε πως «Όπως αντέδρασε ο γιος μου, να αντιδρούν όλα τα παιδάκια του κόσμου για να προστατευτούν από τέτοιους ανθρώπους».

Περιέγραψε δε πώς συνέβη το περιστατικό λέγοντας ότι «Το συμβάν έγινε λίγα μέτρα πέρα από το σπίτι μου. Την ώρα που πήγαινε ο γιος μου στα αγγλικά, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και κάποιος του είπε ότι μας είπε η μητέρα σου να σε πάμε σπίτι.

Ο γιος μου αντιλήφθηκε ότι ήταν ψέματα γιατί μόλις είχε φύγει από το σπίτι. Του είπε να σου ανοίξω την πόρτα να μπεις μέσα και ο γιος μου απάντησε όχι θα μπω μόνος μου. Κατεβαίνει αυτός, κάτω ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και ο γιος μου επειδή είναι πάρα πολύ παρατηρητικός και έξυπνος του λέει θα μπω μόνος μου.

Όπως ανοίγει αυτός την πόρτα όμως βλέπει κάποια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και ο γιος μου το έβαλε στα πόδια. Αμέσως πήγε στο φροντιστήριό του το είπε στην καθηγήτριά του και πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και στη συνέχεια πήραν τηλέφωνο κι εμένα.

Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο γιο μου και εύχομαι όπως αντέδρασε ο γιος μου να αντιδράσουν σε τέτοια περίπτωση και όλα τα παιδάκια του κόσμου για να προστατευτούν από τέτοιους ανθρώπους. Φοβάμαι πάρα πολύ μήπως ξαναγίνει κάτι ανάλογο σε άλλο παιδί».

«Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση και ως τέτοιο πρέπει οι αρχές να το δουν»

«Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που μόλις ήρθε στο φως. Αυτό στηρίζεται πρώτον, ότι τα δύο αυτά μέλη κατά τη γνώμη της οικογένειας αποτελούν την επιχειρησιακή ομάδα. Είναι άτομα αλλοδαπά, Βούλγαροι με δυνατότητα διαφυγής.

Είναι άτομα ειδικής σωματοδομής για άσκηση σωματικής βίας και είναι και νεαρά άτομα έτσι ώστε να επικαλεστούν σε περίπτωση καταδίκης το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας του 131 ΠΚ. 19 και 23 ετών.

Το μέσο που χρησιμοποίησαν ένα βαν φιμέ, είναι ειδικών προδιαγραφών για την τέλεση και κάλυψη τέτοιων αδικημάτων. Όπως και τα παλιά βαν κλειστού τύπου άλλης εποχής.

Παρουσιάζεται μία ειδική μελέτη στην υπόθεση αυτή, μελέτη μη εντοπισμού από τις κάμερες εισόδου και εξόδου της πόλεως του Πύργου, επίσης δεν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα αλλά ούτε είχαν πάνω τους κινητό τηλέφωνο. Και αυτό κατά τη γνώμη της οικογένειας, δείχνει τον δόλο και τη μέθοδο της οργάνωσης.

Πράξη σκοπούμενη, είναι η τέλεση της αρπαγής του ανήλικου με περαιτέρω πρόθεση κακουργηματικών πράξεων.

Έχουμε τη γνώμη, στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι έχουμε απόπειρα εκτέλεσης. Και γιατί έχουμε απόπειρα και όχι εκτέλεση αρπαγής, η διακοπή δεν οφείλεται στην θέληση των δραστών, αλλά οφείλεται σε δύο λόγους.

Ο ένας λόγος είναι ότι δεν πείστηκε ο νεαρός, το παραμύθι που χρησιμοποίησαν δεν είχε κατά το κοινώς λεγόμενο «δράκο», ειδικότερα μόλις είχε φύγει από το σπίτι, πώς η μάνα του τους έστειλε να τον φέρουν πίσω;

Το παιδί μόλις άνοιξε την πόρτα, επειδή έχει μία ιδιαίτερη ενασχόληση με τα αυτοκίνητα, κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο αυτό ήταν ένα μαύρο βαν και μέσα είχαν ξηλωθεί πινακίδες και κρεμόντουσαν και καλώδια.

Αυτό του έκανε εντύπωση. Και προσποιούμενος ότι θα ανοίξει μόνο του, την πίσω πόρτα το έβαλε στα πόδια. Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους δεν ολοκληρώθηκε η αρπαγή.

Έχουμε τη γνώμη ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση και ως τέτοιο πρέπει οι αρχές να το δουν. Η δικαιοσύνη και η αστυνομία. Η αστυνομία νομίζω ότι θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο για την εξάρθρωση αυτής της ομάδας.

Τώρα οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης για μη εντοπισμό των καμερών και μη ύπαρξη κινητών τηλεφώνων, νομίζω ότι όχι μόνο δε βοηθάει την υπεράσπιση αλλά αντίθετα καταδεικνύει τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης αλλά και την οργάνωση που έχει η οργάνωση αυτή» σημείωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης της οικογένειας του 14χρονου.

Με πληροφορίες από το ilialive.gr/Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ