Ο καιρός θα παρουσιάζει έντονη αστάθεια έως την Πέμπτη (25/6), με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo.

 

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους αλλά και χαλαζοπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή καταγράφηκαν 1.500 κεραυνοί, ενώ η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι οποίες έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», επισημαίνει το Μeteo, δίνοντας στη δημοσιότητα τον σχετικό χάρτη.

 

«Ψυχρή λίμνη» φέρνει ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι- Το φαινόμενο που προκαλεί την αστάθεια του καιρού

 

Αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων. Τα εντονότερα φαινόμενα- όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή- θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Παράλληλα το Meteo υπενθυμίζει ότι αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

 

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η Αθήνα, σημειώνει ακόμη το Μeteo, παραθέτοντας βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχοπτώσεων με βήμα τριών ωρών για τη Δευτέρα και την Τρίτη.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr