Ψόφος και παράνοια στην Αθήνα

Ψόφος και παράνοια στην Αθήνα Facebook Twitter
5

Αυτό το σύνθημα γράφτηκε σε τοίχο της Αθήνας τα χρόνια της κρίσης.

Αρκεί από μόνο του για να διαπιστώσεις ότι έχουμε αρρωστήσει ομαδικά (μάς αρρώστησαν, αν θέλετε)

Έχει γίνει αυτό που οι στατιστικές προβλέπουν: σε περιοδους που ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται, οι κοινωνικές ομάδες χωρίζονται -και τρώει η μία την άλλη. 

Καμμία λογική συζήτηση πια: ψόφος και παράνοια.

Αν κάποιος διεκδικεί χαλαρά το θάνατο ενός σπουδαιου, υπέργηρου καλλιτέχνη, επειδή δεν κοντρολάρει πια τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις του (και το γράφει στους τοίχους της πόλης), σκεφθείτε τι θα διεκδικήσει για εκείνους που εκφράζουν μια ενεργή, διαφορετική άποψη.

Τα ένστικτα σηκώνουν κεφάλι. 

Λογικό, αφού η κατάσταση έχει απογυμνώσει τους ανθρώπους από την αξιοπρέπειά τους.

Αλλά και άγριο.

(Ερώτηση: αγριότερο από την πείνα, την ανεργία, την περιφρόνηση;)

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
το λαμβάνω σα δείγμα της αμετροέπειας του ελλην(άρα). φωνάζει ψόφος, αλλά δε θα πάρει πάνω του την ευθύνη να πάει να σκοτώσει. κατ' αντιστοιχία, φωνάζει δυνατά σαν κακομαθημένο κωλόπαιδο, δεν έχει μάθει πως πρέπει να πάρει τις ευθύνες του. μόλις δει πόσο βαθειά δαγκάνουν οι ευθύνες, τις παρατάει και τρέχει να κρυφτεί πίσω από μάσκες και ψευδώνυμα. Έχει μετά το θράσος ν' απαιτεί ελευθερία λόγου στο ίντερνετ -για να τρολλάρει ασύστολα- και να διαδηλώνει με την κουκούλα.
Διαλέξατε το συγκεκριμένο με τον Μίκη, ώστε να μπορέσετε να μας περάσετε το ηθικόν δίδαγμα ότι ο πολιτικός πολιτισμός δεν επιτρέπει τέτοιου είδους ευχές και εκφράσεις.Θα μπορούσατε όμως να αναπτύξετε την ίδια επιχειρηματολογία για ένα παρόμοιο σύνθημα το οποίο αναφέρεται στους Τροϊκανούς? Οχι βέβαια, οπότε ξεκινάμε από τον Μίκη και αφήνουμε να εννοούνται οι τροϊκανοί και όποιος άλλος έλκει την οργή του λαού.
Νομιζω οτι οι ευχες θανατου στους τοιχους ξεκινησαν απο το "Τζίγκερ ψόφα" την εποχη της μεταβιβασης μετοχων του ΠΑΟ. Θυμαμαι και το ευρηματικο "Τζιγκερ πούλα και πούλο!"