Ψευτογιατρός: Τα «θαυματουργά βότανα» από το Άγιο Όρος και η ανακοίνωση της Μόνης Εσφιγμένου

Ψευτογιατρός: Τα «θαυματουργά βότανα» από το Άγιο Όρος και η ανακοίνωση της Μόνης Εσφιγμένου Facebook Twitter
0

Στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα σε τρεις Μονές έβρισκε κάποια από τα θύματά του ο ψευτογιατρός, Νίκος Κοντοστάθης.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, για κάποια από τα βότανα που έδινε ως θεραπεία για σοβαρές ασθένειες έλεγε πως προέρχονταν από την Αθωνική Πολιτεία. Σύμφωνα πάντως με την έρευνα που έγινε στα αρχεία του Γραφείου Διαμονητηρίων της Ιεράς Επιστασίας δεν έχει μπει στο Άγιον Όρος προσκυνητής με το όνομα Νικόλαος Κοντοστάθης ή Κόντος.

Ωστόσο, αναπάντητο ερώτημα παραμένει για το πώς έμπαινε και έβγαινε ο ψευτογιατρός και τι είδους βότανα έβγαζε, τα οποία και έδινε σε ασθενείς του. Ο ίδιος υποστήριζε πως τα βότανα ήταν θαυματουργά και τα φάρμακα που έδινε αγιασμένα.

Η νόμιμη αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που εδρεύει στις Καρυές εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

«Καρυές Αγίου Όρους

19.6/2.7.2020

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, κατόπιν εσφαλμένων αναφορών σε διάφορα δημοσιεύματα, δηλώνει πως ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία ή συναλλαγή με τον φερόμενο ως ψευδογιατρό, Νικόλαο Κοντοστάθη, και ουδέποτε μοναχός της τον σύστησε σε οιονδήποτε, αλλά, αντιθέτως, έγινε παράνομη χρήση του ονόματός της από τους καταληψίες του κεντρικού της κτηριακού συγκροτήματος. Επιπλέον, ποτέ εκπρόσωπος της Μονής δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, ανώνυμα και με αλλοιωμένη φωνή, όπως παρουσιάστηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.

Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος, εφόσον ουδέποτε εφοδιάστηκε με το απαραίτητο για νόμιμη είσοδο διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας.

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της μονής μας δεν είναι Εσφιγμενίτες, ούτε Αγιορείτες μοναχοί. Η υπόθεση των σχέσεων του φερόμενου ως ψευδογιατρού με τους καταληψίες της Μονής βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Η Ιερά Μονή μας παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις και θα επανέλθει επί του θέματος μόλις διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του, όπως αυτή που σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και με την παράνομη συνεργασία όλων όσοι ευθύνονται σε πράξεις εις βάρος της υγείας και της ζωής αθώων ανθρώπων. Εκ της Ιεράς Μονής».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ