Την ανάγκη προσοχής των πολιτών για συγκεντρώσεις σε σπίτια που εσφαλμένα θεωρούν ακίνδυνες, επισημαίνει με ανάρτησή του στα social meida ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς.

 

Ο κ. Σαπούνας περιγράφει μία ιστορία μετάδοσης του κορωνοϊού, αναγνωρίζοντας την κόπωση του κόσμου από τα συνεχιζόμενα lockdown.

 

Όπως αναφέρει: «Ο Γιώργος ένιωθε πιεσμένος και σκασμένος. Σάββατο βράδυ φώναξε τρεις φίλους να ψήσουν και να φάνε σπίτι. Έστειλαν μήνυμα 6 και μαζεύτηκαν. Μεταξύ τους και η φίλη του η Κατερίνα. Η Κατερίνα μένει μαζί με την αδερφή της. Η αδερφή της πηγαίνει στο σπίτι των γονιών τους μια φορά την εβδομάδα και παίρνει φαγητό. Ο μπαμπάς της Κατερίνας πέθανε ένα μήνα μετά το μπάρμπεκιου σε εντατική νοσοκομείου. Ο Γιώργος ήταν ασυμπτωματικός φορέας του ιού και κόλλησε την Κατερίνα».

 

«Μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι, τηρούμε αποστάσεις-υγιεινή χεριών- μάσκες, αερισμό των χώρων και προσέχουμε πολύ, πάρα πολύ ποιον βάζουμε στην κοινωνική μας φούσκα» τονίζει ο κ. Σαπουνάς, ενώ προσθέσει: «Όλοι έχουμε την ανάγκη να δούμε φίλους αλλά με κανόνες- προσοχή και σεβασμό στους γονείς μας που ακόμα δεν εμβολιάστηκαν όλοι».

 

Ο Γιώργος ένιωθε πιεσμένος και σκασμένος. Σάββατο βράδυ φώναξε τρεις φίλους να ψήσουν και να φάνε σπίτι. Έστειλαν μήνυμα...

Δημοσιεύτηκε από Sapounas Spiros στις Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr