Προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων για το έργο των δασικών χαρτών

Προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων για το έργο των δασικών χαρτών Facebook Twitter
0

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού που θα βοηθήσει τις δασικές υπηρεσίες της χώρας στο έργο των δασικών χαρτών.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, η απόφαση καθορίζει την πρόσληψη από την ΕΚΧΑ ΑΕ και τη διάθεσή τους από αυτή στις διευθύνσεις δασών των περιοχών, όπου τρέχει το έργο της ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών 70 δασολόγων και 30 δασοπόνων.


Οι 100 αυτοί επιστήμονες θα εργαστούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας έως 8 μήνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης που θα δημοσιευτεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2017, ενώ η κατανομή τους στις διευθύνσεις δασών θα γίνει με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Σημειώνεται, ότι με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των κατά τόπους Περιφερειών, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις έχουν ήδη προσλάβει με σύμβαση έργου 19 δασολόγους που απασχολούνται στο έργο των δασικών χαρτών.


Όπως έκανε γνωστό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε αντίστοιχες προσλήψεις και τη διετία 2018-2019 ώστε να βοηθηθούν οι υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την κύρωση των δασικών χαρτών μέχρι το τέλος του 2019.


Ταυτόχρονα, εργάζεται για να επιτύχει στο άμεσο μέλλον και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, οι οποίες αμέσως μετά θα επιφορτιστούν και με τη δημιουργία του Δασολογίου, αλλά και των λοιπών σημαντικών αντικειμένων που διακονούν για την διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM